Microsoft benoemt Satya Nadella als nieuwe CEO

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Satya Nadella de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Nadella was tot nog toe directeur van de zakelijke cloud tak van Microsoft.

Satya Nadella CEO Microsoft

De softwaregigant heeft na een zoektocht van vijf maanden bekend gemaakt wie de nieuwe CEO gaat worden; Satya Nadella moet Microsoft de op een aantal belangrijke vlakken gaan voltrekken. Nadella was tot nog toe directeur van Microsoft’s clouddiensten en diens zakelijke tak. De nieuwe topman werkt al bijna tweeëntwintigjaar voor het bedrijf. De topman is wat moderner dan zijn twee voorgangers, Bill Gates en Steve Ballmer.

Nadella laat in zijn eerste interview als CEO van Microsoft weten, zie video hieronder, dat hij het bedrijf gaat stroomlijnen en alles aan de kant gaat zetten dat innovatie binnen Microsoft belemmerd. Hij zegt ook dat hij zich met namen gaat toeleggen op pijnpunten van het bedrijf. Daarmee zal hij waarschijnlijk doelen op de noodlijdende Xbox-tak en de nog verliesgevende Windows Phone-divisie. Ook het voltrekken van Windows 8 zal voor de nieuwe topman een belangrijk agendapunt gaan worden. Nadella noemt de huidige markt ‘mobile first’, daarmee lijkt de CEO te doelen op een stevige nadruk op diens Windows Phone-divisie.

Gelijktijdig maakt Microsoft ook bekend dat oprichter Bill Gates zich terug trekt als voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft. Hij zal een technische rol binnen het bedrijf als adviseur gaan krijgen. Nadella zou dit als harde eis hebben gesteld bij de raad van bestuur van Microsoft, zo werd al eerder bekend. De nieuwe topman kan zo in alle vrijheid hervormingen doorvoeren binnen het bedrijf. Ballmer, de huidig directeur tot en met november, zal niet meer actief betrokken zijn met Microsoft als fulltime medewerker. Hij blijft alleen volgens de boeken nog directeur van het bedrijf tot november. Nadella neemt het stokje per direct over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Danijel -

  Volgens mij is het een veilige keuze van Microsoft. Op de perssite doet de nieuwe CEO zich overigens wel veel normale voor dan zijn voorgangers, gekleed in vrijetijdskleding enz. Best positief en mobile first is sowieso wel een handige strategie 😉

  1. Timboektoe -

   mobile first lijkt mij een logische beslissing
   Google zag dat al toen ze android overnamen.
   Ondanks dat MS met Balmer een flinke omzet stijging heeft gemaakt zie ik hem als een slechte CEO. Bij de belangrijkste ontwikkelingen waren ze te laat (mobiel en tablet). Overname Skype en Nokia moeten nog bewezen worden of ze daar flink geld mee gaan verdienen. Traditioneel is MS altijd sterk in desktop OS en zakelijk segment waar ze groeiden.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters