Microsoft benoemt Satya Nadella als nieuwe CEO

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Satya Nadella de nieuwe CEO van het bedrijf wordt. Nadella was tot nog toe directeur van de zakelijke cloud tak van Microsoft.

Satya Nadella CEO Microsoft

De softwaregigant heeft na een zoektocht van vijf maanden bekend gemaakt wie de nieuwe CEO gaat worden; Satya Nadella moet Microsoft de op een aantal belangrijke vlakken gaan voltrekken. Nadella was tot nog toe directeur van Microsoft’s clouddiensten en diens zakelijke tak. De nieuwe topman werkt al bijna twee├źntwintigjaar voor het bedrijf. De topman is wat moderner dan zijn twee voorgangers, Bill Gates en Steve Ballmer.

Nadella laat in zijn eerste interview als CEO van Microsoft weten, zie video hieronder, dat hij het bedrijf gaat stroomlijnen en alles aan de kant gaat zetten dat innovatie binnen Microsoft belemmerd. Hij zegt ook dat hij zich met namen gaat toeleggen op pijnpunten van het bedrijf. Daarmee zal hij waarschijnlijk doelen op de noodlijdende Xbox-tak en de nog verliesgevende Windows Phone-divisie. Ook het voltrekken van Windows 8 zal voor de nieuwe topman een belangrijk agendapunt gaan worden. Nadella noemt de huidige markt ‘mobile first’, daarmee lijkt de CEO te doelen op een stevige nadruk op diens Windows Phone-divisie.

Gelijktijdig maakt Microsoft ook bekend dat oprichter Bill Gates zich terug trekt als voorzitter van de raad van bestuur van Microsoft. Hij zal een technische rol binnen het bedrijf als adviseur gaan krijgen. Nadella zou dit als harde eis hebben gesteld bij de raad van bestuur van Microsoft, zo werd al eerder bekend. De nieuwe topman kan zo in alle vrijheid hervormingen doorvoeren binnen het bedrijf. Ballmer, de huidig directeur tot en met november, zal niet meer actief betrokken zijn met Microsoft als fulltime medewerker. Hij blijft alleen volgens de boeken nog directeur van het bedrijf tot november. Nadella neemt het stokje per direct over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Danijel -

  Volgens mij is het een veilige keuze van Microsoft. Op de perssite doet de nieuwe CEO zich overigens wel veel normale voor dan zijn voorgangers, gekleed in vrijetijdskleding enz. Best positief en mobile first is sowieso wel een handige strategie ­čśë

  1. Timboektoe -

   mobile first lijkt mij een logische beslissing
   Google zag dat al toen ze android overnamen.
   Ondanks dat MS met Balmer een flinke omzet stijging heeft gemaakt zie ik hem als een slechte CEO. Bij de belangrijkste ontwikkelingen waren ze te laat (mobiel en tablet). Overname Skype en Nokia moeten nog bewezen worden of ze daar flink geld mee gaan verdienen. Traditioneel is MS altijd sterk in desktop OS en zakelijk segment waar ze groeiden.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters