'Microsoft betaalt niet uit aan ontwikkelaars Marketplace'

De Windows Mobile Marketplace zou het allemaal veel makkelijker moeten maken voor ontwikkelaars om wat geld te vangen voor hun applicaties. Dan moet Microsoft echter wel meewerken, en dat lijkt niet te gebeuren.

HTC HD2 screenshot marketplace

Het leek een jaar geleden allemaal zo mooi, Microsoft zou eindelijk met een fatsoenlijke applicatiewinkel komen voor Windows Mobile. De Windows Mobile Marketplace moest Windows Mobile weer op de kaart zetten en een geduchte concurrent vormen voor de App Store en de Android Market. Helaas werd daar niet veel van waar, het assortiment is klein, zeker in Nederland, en er zijn redelijk wat problemen. Elke ontwikkelaar zou een flink percentage van het geld dat Microsoft met zijn applicatie verdient moeten krijgen, waardoor de Marketplace een aantrekkelijke plaats zou zijn om betaalde Windows Phone-applicaties te distribueren. Dat zou het ontwikkelen van de applicaties weer aantrekkelijker moeten maken, waardoor het assortiment van de Marketplace groter wordt en het gehele platform aantrekkelijker voor de consument. Helaas voor Microsoft zijn ontwikkelaars niet echt te porren om daadwerkelijk applicaties te ontwikkelen, wat nu geheel terecht blijkt te zijn. Verschillende ontwikkelaars klagen namelijk dat ze na een aantal maanden nog steeds geen cent hebben gezien, getuige enkele quotes:

    “I still haven’t been paid … and I have sold $1000’s Also ‘Not eligible for revenue payout’ has suddenly appeared whereas when I last checked mid December I was infact eligible. Please can somebody competent please look into this. I have bills to pay and spent $1000s on submitting my apps.”

    “So far, no money has been paid. Summing up all paid downloads, I am also sure to be above the payout threshold.”

    “The complete lack of information we get as developers here is appaling.”

    “It’s depressing. Feel like I am working for nothing.”

Hoewel het voor de hand ligt dat Microsoft deze bedragen later wel zal uitbetalen, maakt deze grote vertraging het voor ontwikkelaars niet makkelijker. Zoals één van de bovenstaande ontwikkelaars al zegt, het kost gewoon geld om applicaties te promoten, ontwikkelen en verkopen. Dat geld moet een keertje terugkomen, anders houdt het snel op voor je als ontwikkelaar en dat lijkt nu ook te gebeuren. In ieder geval komt dit het vertrouwen in de Marketplace niet ten goede en zal het assortiment hierdoor alleen nog maar minder toenemen.

Bron: MS Mobiles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters