Microsoft bevestigd Nederlandse taal voor Windows Phone 7 voor 2011

Microsoft Nederland heeft bevestigd dat de Nederlandse versie van Windows Phone 7 op zijn vroegst in april 2011 de Nederlandse markt zal gaan bereiken. De gigant is momenteel aan het onderzoeken of het al eerder de Engelse versie in Nederland gaat uitbrengen.

Microsoft Nederland heeft na een week van verschillende statements en tegenspraken nu eindelijk duidelijk gemaakt hoe het met de introductie van Windows Phone 7 zal gaan in Nederland. De grootmacht uit Amerika wist tijdens een bijeenkomst eerder dit jaar te melden dat het OS rond oktober of november in Nederland geïntroduceerd zal gaan worden. Microsoft wist kort hierna te melden dat het OS weliswaar nog dit jaar in Nederland beschikbaar zal zijn op telefoons van verschillende fabrikanten, maar met de kanttekening dat het alleen met de Engelse taal en zonder Market Place. Microsoft Nederland wist de zelfde dag nog de geruchten te ontkrachten middels een blog echter een paar dagen later was het weer raak toen de algemene directeur van Microsoft Nederland bevestigde dat het OS pas in 2011 in Nederland beschikbaar zou zijn met de Nederlandse taal.

Microsoft Nederland heeft nu in een laatste blogpost meer openheid van zaken gegeven omtrent de introductie van het OS in ons land. Maarten Sonneveld, Business Group Lead Mobile Communications voor Microsoft in Nederland, weet nu te melden dat het OS inderdaad pas rond april 2011 in het Nederlands beschikbaar zal zijn. Ook zal rond die tijd de Markteplace in het Nederlands beschikbaar zijn met Nederlandse-applicaties. Volgens Sonneveld zal het OS eventueel wel nog dit jaar in ons land te vinden zijn op verschillende telefoons van fabrikanten, maar hangt het van de fabrikanten af of ze dit wel willen aangezien ze Engelse-telefoons moeten leveren zonder Nederlandse taal. De vraag is of fabrikanten dit wel zien zitten aangezien je hier niet de brede Nederlandse markt mee bedient maar het slechts beperkt tot mensen die ermee kunnen leven dat hun telefoon in het Engels is.

Inmiddels hebben we ook Harold de Kort van Sony Ericsson Nederland om een reactie gevraagd omtrent de verkoop van Engelse telefoons in de Nederlandse markt. Volgens hem zijn Engelse telefoons vooral bedoeld voor zakelijke klanten die hier geen probleem mee hebben. Dit is dan ook een relatief kleine groep afnemers die dit graag vroeg wil oppakken.

“In het verre verleden hebben wij een model aangeboden dat in eerste instantie alleen de Engelse taal ondersteunde en iets later ook met de Nederlandse taal beschikbaar kwam. In dit specifieke geval ging het om een smartphone met een overwegend zakelijk karakter, denk aan de P800/P900, waarvan we vooraf wisten dat de zakelijke gebruiker zelf een voorkeur had voor de Engelse taal. Deze zakelijke doelgroep, overwegend innovatief van aard, wil graag zo snel mogelijk een nieuw toestel of platform in gebruik kunnen nemen en dan kun je met de introductie van een Engelstalige versie tegemoed komen aan hun wensen. Het mag duidelijk zijn dat dit een niche is en dit minder snel op gaat voor normale consumenten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters