Microsoft bevestigt dat er kleinere tablets met Windows 8 aankomen

Microsoft heeft tijdens een gesprek met analisten aangegeven dat het bedrijf bezig is om Windows 8 klaar te stomen voor kleinere tablets. De fabrikant wilde nog niet zeggen wanneer de tablets kleiner dan 10″ er aan zullen komen.

Microsoft heeft gisteren de financiële cijfers bekend gemaakt over het eerste kwartaal van 2013. Het bedrijf weet een hogere winst te noteren van 6 miljard dollar. Ook de omzet steeg naar 20.49 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2013. De softwarereus is erg tevreden over deze cijfers.

Na afloop van de presentatie vond een conference call plaats met analisten om de cijfers door te nemen. Tijdens de call ging de CFO van Microsoft ook in op de vraag of Windows 8 naar tablets zal komen ”die een scherm hebben dat kleiner is dan 10″.

Volgens CFO Peter Klein wordt Windows 8 momenteel klaargestoomd voor kleinere tablets en is de verwachting dat in de komende maanden het OS geschikt wordt gemaakt voor schermen kleiner dan 10″. De resolutie van het OS zal naar beneden worden geschaald om zo resoluties van 1024×768 pixels mogelijk te maken op bijvoorbeeld 7″ tablets. Microsoft wil nog niet zeggen wanneer deze update uit zal komen, maar laat wel weten dat de kleinere apparaten op een agressief prijspunt gepositioneerd zullen worden met Windows 8.

De kans is groot dat Microsoft niet zal wachten tot de Windows 8.1-update van het OS. De fabrikant zal het naar verluidt rond de zomer al mogelijk maken om kleinere schermen te bedienen met Windows 8.

HTC Windows 8 tablet mock-up 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters