Microsoft bevestigt dat oude applicaties niet op Windows Phone 7 zullen draaien

Een medewerker van Microsoft heeft in de aanloop naar het MIX 2010-event van Microsoft een blogpost geschreven over Windows Phone 7 Series. Daaruit wordt duidelijk dat oude applicaties die momenteel op Windows Mobile werken niet geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series.

De hoofdontwikkelaar voor applicaties van Windows Phones 7 bij Microsoft, Charlie Kindel, heeft in een uitgebreide blogpost meer achtergrondinformatie verschaft over het nieuwe OS van Microsoft. Allereerst maakt Kindel duidelijk dat alle huidige applicaties die momenteel geschikt zijn voor Windows Mobile 6.x niet zullen werken op Windows Phone 7 Series. Eerder gingen al geruchten dat de huidige applicaties voor Windows Mobile inderdaad niet compatible zouden zijn met het nieuwe OS van Microsoft en Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland wist eerder dan ook te melden dat er een ‘aanpassing’ nodig zal zijn om de huidige applicaties op het nieuwe OS te kunnen draaien.

Kindel gaf ook alvast meer informatie over de programmeertalen waarvan ontwikkelaars gebruik dienen te maken om applicaties te maken voor het nieuwe OS van de ontwikkelaar. Zo zullen de applicaties opgebouwd worden uit het .NEt-framework dat ondersteund wordt door animaties van Silverlight van Microsoft. Applicaties kunnen dus zowel een Silverlight gedeelte bevatten om applicaties grafischer te maken en daarnaast kan deze nieuwe standaard nieuwe website goed ondersteunen met content zoals filmpjes en stream. Ook heeft Microsoft gemeend het XNA platform te ondersteunen met Windows Phone 7. Dit platform is bedoeld om games op te zetten voor het OS en is volgens eigen zeggen uiterst krachtig en geschikt voor grafisch sterke content.

Volgende week begint het MIX 2010 event in Las Vegas van Microsoft waarop de ontwikkelaar de meeste informatie uit de doeken zal doen omtrent het ontwikkelen van applicaties voor Windows Phone 7. De verwachting is ook dat de producent de eerste vroege beta gaat vrijgeven van de SDK voor het nieuwe mobiele OS.

Windows Phone 7 Series 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters