Microsoft bevestigt dat oude applicaties niet op Windows Phone 7 zullen draaien

Een medewerker van Microsoft heeft in de aanloop naar het MIX 2010-event van Microsoft een blogpost geschreven over Windows Phone 7 Series. Daaruit wordt duidelijk dat oude applicaties die momenteel op Windows Mobile werken niet geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series.

De hoofdontwikkelaar voor applicaties van Windows Phones 7 bij Microsoft, Charlie Kindel, heeft in een uitgebreide blogpost meer achtergrondinformatie verschaft over het nieuwe OS van Microsoft. Allereerst maakt Kindel duidelijk dat alle huidige applicaties die momenteel geschikt zijn voor Windows Mobile 6.x niet zullen werken op Windows Phone 7 Series. Eerder gingen al geruchten dat de huidige applicaties voor Windows Mobile inderdaad niet compatible zouden zijn met het nieuwe OS van Microsoft en Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland wist eerder dan ook te melden dat er een ‘aanpassing’ nodig zal zijn om de huidige applicaties op het nieuwe OS te kunnen draaien.

Kindel gaf ook alvast meer informatie over de programmeertalen waarvan ontwikkelaars gebruik dienen te maken om applicaties te maken voor het nieuwe OS van de ontwikkelaar. Zo zullen de applicaties opgebouwd worden uit het .NEt-framework dat ondersteund wordt door animaties van Silverlight van Microsoft. Applicaties kunnen dus zowel een Silverlight gedeelte bevatten om applicaties grafischer te maken en daarnaast kan deze nieuwe standaard nieuwe website goed ondersteunen met content zoals filmpjes en stream. Ook heeft Microsoft gemeend het XNA platform te ondersteunen met Windows Phone 7. Dit platform is bedoeld om games op te zetten voor het OS en is volgens eigen zeggen uiterst krachtig en geschikt voor grafisch sterke content.

Volgende week begint het MIX 2010 event in Las Vegas van Microsoft waarop de ontwikkelaar de meeste informatie uit de doeken zal doen omtrent het ontwikkelen van applicaties voor Windows Phone 7. De verwachting is ook dat de producent de eerste vroege beta gaat vrijgeven van de SDK voor het nieuwe mobiele OS.

Windows Phone 7 Series 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters