Microsoft bevestigt dat oude applicaties niet op Windows Phone 7 zullen draaien

Een medewerker van Microsoft heeft in de aanloop naar het MIX 2010-event van Microsoft een blogpost geschreven over Windows Phone 7 Series. Daaruit wordt duidelijk dat oude applicaties die momenteel op Windows Mobile werken niet geschikt zijn voor Windows Phone 7 Series.

De hoofdontwikkelaar voor applicaties van Windows Phones 7 bij Microsoft, Charlie Kindel, heeft in een uitgebreide blogpost meer achtergrondinformatie verschaft over het nieuwe OS van Microsoft. Allereerst maakt Kindel duidelijk dat alle huidige applicaties die momenteel geschikt zijn voor Windows Mobile 6.x niet zullen werken op Windows Phone 7 Series. Eerder gingen al geruchten dat de huidige applicaties voor Windows Mobile inderdaad niet compatible zouden zijn met het nieuwe OS van Microsoft en Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland wist eerder dan ook te melden dat er een ‘aanpassing’ nodig zal zijn om de huidige applicaties op het nieuwe OS te kunnen draaien.

Kindel gaf ook alvast meer informatie over de programmeertalen waarvan ontwikkelaars gebruik dienen te maken om applicaties te maken voor het nieuwe OS van de ontwikkelaar. Zo zullen de applicaties opgebouwd worden uit het .NEt-framework dat ondersteund wordt door animaties van Silverlight van Microsoft. Applicaties kunnen dus zowel een Silverlight gedeelte bevatten om applicaties grafischer te maken en daarnaast kan deze nieuwe standaard nieuwe website goed ondersteunen met content zoals filmpjes en stream. Ook heeft Microsoft gemeend het XNA platform te ondersteunen met Windows Phone 7. Dit platform is bedoeld om games op te zetten voor het OS en is volgens eigen zeggen uiterst krachtig en geschikt voor grafisch sterke content.

Volgende week begint het MIX 2010 event in Las Vegas van Microsoft waarop de ontwikkelaar de meeste informatie uit de doeken zal doen omtrent het ontwikkelen van applicaties voor Windows Phone 7. De verwachting is ook dat de producent de eerste vroege beta gaat vrijgeven van de SDK voor het nieuwe mobiele OS.

Windows Phone 7 Series 
PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters