Microsoft bevestigt uitrol Nederlandse taal voor Windows Phone 7 in tweede helft 2011

Microsoft heeft aan All About Phones bevestigt dat de Nederlandse taal van Windows Phone 7 in de tweede helft van 2011 beschikbaar zal zijn. De uitrol van de Nederlandse taal zal gepaard gaan met een tweede grote update voor het OS waarin ook andere talen meegenomen zullen worden.

De website Fiercewireless heeft in een interview met Greg Sullivan, senior product manager voor Windows Phone, te horen gekregen dat de ontwikkelaar in de tweede helft van 2011 veel meer talen zal gaan ondersteunen in haar mobiele OS. Microsoft is momenteel druk bezig om Chinees, Russisch, Koreaans en Braziliaans te gaan ondersteunen middels een tweede grote update die voor later dit jaar op de planning staat. Volgens Sullivan zal Microsoft de komende tijd meer personeel en tijd investeren in het OS en de ontwikkeling in een hoger tempo gaan doorzetten voor de functionaliteiten en andere unieke aspecten van Windows Phone 7.

Een belangrijk onderdeel van deze strategie is om meer smartphones met het OS op de markt te gaan brengen. Microsoft verwacht dan ook dat de komende periode meer telefoons aangekondigd zullen gaan worden met Windows Phone 7, waarvan de eerste al tijdens het Mobile World Congress zich zelf zullen gaan tonen. Ook moet het OS naar meerdere grote landen en continenten gaan komen waardoor de ondersteuning voor nieuwe talen zeer belangrijk is voor Microsoft.

Navraag bij Microsoft Nederland via Twitter levert inderdaad op dat ook de Nederlandse taal in deze tweede update geïmplementeerd zal zijn. Eerder nog ging Microsoft Nederland uit van de april-maand voor de Nederlandse taal, maar deze lijkt nu gebundeld te gaan worden met andere grote talen in de wereld middels een update. Onduidelijk is nog wanneer de talen precies uit zullen gaan komen. De verwachting is dat Microsoft tijdens het Mobile World Congress de update zal gaan aankondigen.

@allaboutphones Ja, we kunnen bevestigen dat er nieuwe taalversies beschikbaar komen in de 2e helft 2011, waaronder: Nederlands! #WP7NLless than a minute ago via web

Maarten Sonneveld
WindowsPhoneNL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timm -

  De vraag die ik met jullie deel: zal het mogelijk zijn om van de EN versie naar de NL versie te updaten in de tweede helft van 2011???

  Wie kan deze vraag beantwoorden of waar moeten we hem stellen. want de weet ik niet antwoorden vanuit de kenners/experts van ms worden een beetje vermoeiend :X. dat is namelijk al alles wat we horen na de release van wp 7.

  klinkt allemaal erg negatief en dat is het ook… erg jammer dit. ook voor mij -> bij blijvende onzekerheid toch maar een andere phone :(…

 2. Stan -

  Als het mogelijk is om later te updaten van EN naar NL wil ik het nog wel op mn lijstje laten staan.. maar wachten tot na juni vind ik niet echt wat :/

 3. AndroidZ -

  Bijna een HTC 7 Trophy gekocht (EN). Blij dat ik het toch niet gedaan heb. Gaat nog lang duren voor de NL software versie…. Ach ja, nu geef ik Android toch ook een kans en 2.2 in de Z bevalt tot nu toe uitstekend….:)

 4. swordsman360 -

  Tering zooi, MS heeft z'n kans groot verpest door Nederlandse taal pas in laat 2011 te ondersteunen. Ned taal heb ik niet zo zeer moeite mee, maar het onbreken van Marketplace voor Nederlandse Live ID vind ik het frappan. Ik was zo verheug om begin van 2011 een windows phone 7 te scoren, maar de klote MS bobos werken het tegen.
  Geen phone voor mij voorlopig.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters