Microsoft bevestigt: Windows 10 komt inderdaad op 29 juli uit

Windows 10 is inderdaad vanaf 29 juli verkrijgbaar. Dit heeft Microsoft op zijn website bevestigd. Het besturingssysteem is vanaf dan beschikbaar voor computers en tablets.

Webwinkel laat prijs Windows 10 uitlekken schermafbeelding 2015 05 31 om 120115

Vanaf die woensdag kunnen gebruikers die Windows 7 en Windows 8.1 gebruiken, hun apparaat gratis updaten naar het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant. Het is nog onbekend wanneer de Windows 10-versie voor de smartphone en Xbox worden uitgerold. Waarschijnlijk gebeurt dat later dit jaar.

Met Windows 10 komt Microsoft voor de computer weer met een startknop. Daarnaast rolt het de livetiles van Windows Phone ook uit naar andere platformen. Datzelfde geldt voor spraakassistent Cortana. Tevens komt Microsoft met een nieuwe browser: Microsoft Edge.

Met Windows 10 is het de bedoeling dat apps die voor je smartphone worden gebruikt, het ook op je computer doen. En vice versa. Op die manier hoopt Microsoft het tekort aan apps ten opzichte van Android en iOS kleiner te maken. Daarnaast wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om hun app geschikt te maken voor Windows Phone.

Het is dus nog niet precies bekend wanneer Windows 10 definitief op smartphones komt te staan. De meeste nieuwe Lumia-modellen krijgen het besturingssysteem. Al is het de vraag of de Microsoft Lumia 435 dezelfde variant van Windows 10 krijgt als de Nokia Lumia 930.

Dat zullen we aan het einde van het jaar zien. Hoewel Windows 10 nog steeds qua user interface veel trekjes van Windows Phone 8 gaat vertonen, zou het besturingssysteem een stuk uitgebreider en meer mogelijkheden bieden. Het besturingssysteem zou vooral op het gebied van synchronisatie van bestanden met je computer erg sterk zijn.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters