Microsoft bevestigt: Windows 10 komt inderdaad op 29 juli uit

Windows 10 is inderdaad vanaf 29 juli verkrijgbaar. Dit heeft Microsoft op zijn website bevestigd. Het besturingssysteem is vanaf dan beschikbaar voor computers en tablets.

Webwinkel laat prijs Windows 10 uitlekken schermafbeelding 2015 05 31 om 120115

Vanaf die woensdag kunnen gebruikers die Windows 7 en Windows 8.1 gebruiken, hun apparaat gratis updaten naar het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant. Het is nog onbekend wanneer de Windows 10-versie voor de smartphone en Xbox worden uitgerold. Waarschijnlijk gebeurt dat later dit jaar.

Met Windows 10 komt Microsoft voor de computer weer met een startknop. Daarnaast rolt het de livetiles van Windows Phone ook uit naar andere platformen. Datzelfde geldt voor spraakassistent Cortana. Tevens komt Microsoft met een nieuwe browser: Microsoft Edge.

Met Windows 10 is het de bedoeling dat apps die voor je smartphone worden gebruikt, het ook op je computer doen. En vice versa. Op die manier hoopt Microsoft het tekort aan apps ten opzichte van Android en iOS kleiner te maken. Daarnaast wordt het voor ontwikkelaars makkelijker om hun app geschikt te maken voor Windows Phone.

Het is dus nog niet precies bekend wanneer Windows 10 definitief op smartphones komt te staan. De meeste nieuwe Lumia-modellen krijgen het besturingssysteem. Al is het de vraag of de Microsoft Lumia 435 dezelfde variant van Windows 10 krijgt als de Nokia Lumia 930.

Dat zullen we aan het einde van het jaar zien. Hoewel Windows 10 nog steeds qua user interface veel trekjes van Windows Phone 8 gaat vertonen, zou het besturingssysteem een stuk uitgebreider en meer mogelijkheden bieden. Het besturingssysteem zou vooral op het gebied van synchronisatie van bestanden met je computer erg sterk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters