Microsoft bevestigt Windows Mobile 6.5 voor Q4 en brengt Marketplace naar 6.1 en 6.0

Microsoft heeft tijdens een bijeenkomst voor ontwikkelaars bekendgemaakt dat het Windows Mobile 6.5 in de herfst gaat vrijgeven. Daarnaast heeft de producent laten weten dat de Marketplace later dit jaar naar Windows Mobile 6.0 en 6.1 zal komen.

Windows Mobile Marketplace

Windows Mobile Marketplace is zo’n beetje de laatste applicatiewinkel die bij een groot besturingssysteem hoort en deze lijkt nu eindelijk in zicht te komen. Microsoft heeft tijdens een bijeenkomst voor ontwikkelaars naar buiten gebracht dat op 27 juli aanstaande de deuren geopend zullen worden voor het aandragen van applicaties door ontwikkelaars. Daarnaast bevestigde Microsoft dat de applicatiewinkel inderdaad voor november in de planning staat, zoals eerder bekend werd via Twitter. Ook over de winkel zelf bracht Microsoft informatie naar buiten, namelijk dat hij vooral gericht zal zijn op zakelijke klanten en dus in een ander segment valt dan de Android Market, de App Store en andere bekende applicatiewinkels. Erg jammer voor de doorsnee consument of de zakelijke gebruiker die wat ontspanning zoekt op zijn telefoon, maar deze keuze sluit wel weer goed aan bij het segment waar Windows Mobile primair op gericht is. Tot slot wist Microsoft ook te vertellen dat de applicaties ook compatible zijn met Windows Mobile 6.1 en 6.0, twee versies van Windows Mobile waarop de applicatiewinkel eind dit jaar zal landen, ongeveer een maand na de release voor Windows Mobile 6.5.

Een ander nieuwtje dat naar voren kwam op de bijeenkomst van Microsoft ging over dat nieuwe platform, Windows Mobile 6.5. De softwaregigant heeft verteld dat het nieuwe OS iets later dan aanvankelijk gepland zal komen, hoewel eerst nog september van de daken geschreeuwd werd, zegt Microsoft nu dat het vernieuwde platform in november zijn weg naar de markt zal vinden. Dit betekent dus dat Microsoft zijn Marketplace tegelijk met Windows Mobile 6.5 op de markt zal brengen, zodat de producenten elke Windows Mobile 6.5-rom direct van de Marketplace kunnen voorzien.

Windows Mobile Marketplace

 

Windows Mobile Marketplace

 

Windows Mobile Marketplace

 

Bron: Techradar

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters