Microsoft biedt excuses aan voor tweetbot

Microsoft heeft via een blog zijn excuses aangeboden voor het gedrag van Tay, de tweetbot die eerder deze week offline werd gehaald. De bot kan door middel van kunstmatige intelligentie zelfstandig berichten schrijven, maar tweette afgelopen week behoorlijk racistische teksten.

Tweetbottweetbot

Microsoft’s Tay is een bot die zich gedraagt als een tiener en slimmer wordt door mensen die met de bot chatten of tweeten. Zo kan de bot antwoord geven en zelf foto’s plaatsen met een mening daarbij. Het project is opgestart door Microsoft om kunstmatige intelligentie te testen, maar het liep al snel uit de hand.

Hitler

Tay begon binnen 24 uur al teksten te tweeten als: “Hitler had gelijk ik haat Joden” en “Hitler zou het beter doen dan de aap die we nu hebben”. Deze teksten zijn tot stand gekomen door een groep kwaadwillende gebruikers die net zo lang op de bot inspeelde tot dit gebeurde.

Excusestaytweetisrael

Microsoft heeft vandaag zijn excuses aangeboden voor de tweets. Tay was al heel snel offline gehaald nadat de tweets gepost waren. In de blog van Microsoft verteld Peter Lee, het hoofd van de researchafdeling, dat de tweets niet staan voor Microsofts standpunten.  “We bieden onze welgemeende excuses aan voor de onbedoelde aanstootgevende en kwetsende tweets die Tay verstuurde”.

Voorbereidingen

Microsoft zegt dat er voorbereidingen waren getroffen voor haat zaaiende situaties, maar op dit soort grootschalige acties was Microsoft niet voorbereid. Op de site van Tay staat dat de bot momenteel offline is, maar snel weer terug zal komen. In de tussentijd zal Microsoft ongetwijfeld druk bezig zijn met het evalueren van de situatie en het aanpassen van de bot.

Wanneer Tay weer online komt heeft Microsoft nog niet bekend gemaakt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters