'Microsoft brengt Lumia 840 versneld op de markt'

Microsoft brengt de Lumia 840 waarschijnlijk versneld op de markt. Dat vermoeden is gerezen omdat voor India de Lumia 830 niet meer wordt geproduceerd. Meestal duidt dat op de spoedige komst van een opvolger.

Nokia Lumia 830 design
Lumia 830

Hoewel de Lumia 830 nog niet zo oud is – het toestel werd vorig najaar gepresenteerd – zou Microsoft het midrangemodel sneller willen updaten, misschien om de kritiek te pareren dat er de laatste tijd zo weinig high-end en midrange hardware uit de fabrieken komt.

Een vroege aankondiging van de Lumia 840 zou wel inhouden dat dit toestel nog met Windows 8.1 naar de winkels komt, en pas later een update krijgt naar Windows 10. Het was eigenlijk de bedoeling van Microsoft om de nieuwe lichting telefoons direct met Windows 10 te leveren, maar de druk uit de markt om met goede toestellen te komen is groot.

Over de Lumia 840 circuleren sinds vorige week al wat geruchten, maar veel informatie valt daar niet uit te halen. De telefoon zou een wat betere frontcamera en een snellere processor hebben dan de 830, en zo wordt het toestel voorzien van meer nuttige upgrades. De Lumia 830 wordt langzaamaan uitgerangeerd. Voorraden in winkels worden niet meer aangevuld, het is wachten op de opvolger.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arnold Jansma -

  Eerlijk gezegd doet ms het verschrikkelijk slecht. Er is denk ik geen druk vanuit de markt maar verslapt de aandacht van de consument omdat ze zo traag zíjn met nieuwe smartphones.
  Het kan wel zo zijn dat ze op w10 wachten maar de concurrentie staat niet stil. Bij een enkeling staat wp op de lijst wanneer die een nieuw toestel kiest.

  Al die mid range toestellen zullen niet op het netvlies van de consument blijven staan. Dat is alleen met je vlaggenschip waar iedereen over schrijft en praat.
  Zelfs Oneplus doet dat beter.

  1. Quasimodo -

   Jij verwart succes met inzet. Microsoft doet het erg goed maar vecht in zijn eentje tegen Android die al 85% van de markt in handen heeft. Lumia's zijn stuk voor stuk concurrerend en komen geregeld nieuwe modellen uit die mogelijk nog interessanter zijn dan de vorige. Maar wat de boer niet kent eet hij niet.

   1. Mauricio Metiary -

    'Komen geregeld nieuwe modellen uit????' Waar baseer je dat op?
    Dat is JUIST de reden dat Microsoft zoveel kritiek krijgt. Bovenstaande artikel bevestigd dat nogmaals, los van het feit dat Nokia en nu MS in het verleden goede toestellen heeft afgeleverd.

   2. Quasimodo -

    Dat baseer ik op wat ik waarneem.
    lumia 435
    lumia 535
    lumia 635
    lumia 540
    lumia 640
    lumia 640 xl

    Er zijn er vast nog wel meer…

    De kritiek die Microsoft zich aan zou moeten trekken is het feit dat ze steeds meer naar Android/iOS toe groeien en er op deze manier steeds minder reden is om voor Windows te kiezen.

   3. Arnold Jansma -

    3% marktaandeel vind ik teleurstellend
    Misschien dat jij dat soort lage cijfers gewend bent.
    Daarbij zeg ik dat een goed ontvangen high end toestel een positief effect op je gehele lijn heeft. Dat is iets dat de deskundigen al zeggen maar jij blijkbaar niet gelezen hebt. Voor mij mag MS het beter doen want we hebben een sterke concurrent nodig. Alleen zie ik dat MS voortdurend steken laat vallen. Met het effect dat ze 3% marktaandeel hebben.

   4. faptastic -

    Je vergeet een paar details. Wereldwijd marktaandeel lijkt wellicht laag, maar die van Apple is dan ook minder dan 12%. De rest is Android. Microsoft verkoopt nogsteeds veel meer dan bedrijven als HTC, Sony en andere Androidproducenten. Er zijn er namelijk maar drie die praktisch de hele Android markt in handen hebben.

    In Europa ligt het Windows phone marktaandeel wel beduidend hoger. In Italië bijvoorbeeld zijn er meer Windows Phones dan iphones en in Groot Brittannië heeft Microsoft meer dan 25% van de zakelijke markt in handen. Binnen Europa ligt het marktaandeel van WP tussen de 10 en 15% in totaal. Dat is inclusief zwakke landen als Nederland, wat, naast Groot Brittannië het enige land in Europa is waar de iphone het goed doet.

    Dus WP is niet het grootste platform, maar binnen Europa gaat het echt niet zo slecht als men denkt. Met de huidige toestellen en de vele unieke features waar zowel iOS als Android niets op in te brengen hebben, groeien ze gestaag door en de grote meerderheid van de gebruikers die eenmaal een Windows Phone hebben, stappen niet meer over naar iets anders. Ik heb zelf ook jaren iphones gebruikt en recent overgestapt… en het is niet te ontkennen dat mijn Lumia 735 van 190 euro op bijna alle vlakken bij iphone5s verslaat. Een welkome verrassing voor mij.

   5. faptastic -

    Volgens mij lees je dan niet goed. In vergelijking met de twee marktleiders zijn de verkopen mager, vooral door slechte resultaten in de USA en beperkt bereik in China. Echter als je het vergelijkt met andere producenten zoals HTC, ziet het er heel anders uit. Er worden meer Lumias dan HTCs verkocht, meer dan Sony ook. Dus op een merkniveau/producentniveau zijn de resultaten wel aardig. Het enige nadeel is dat Microsoft de enige is die Windows Phone verkoopt… En dan is je marktaandeel van je OS direct verbonden met je merk zelf. Het OS doet het dus wellicht niet bijzonder goed (al is dat in Europa onzin) maar als merk doet Lumia het best wel goed. Beter dan vele andere 'populaire' merken.

    We hebben het hier ook over een historisch slecht kwartaal voor alle producenten. Apple en Samsung verkopen in het eerste kwartaal van een nieuw jaar ook historisch gezien veeeel minder. Die cijfers zijn er echter nog niet. Sowieso geeft apple zelf weinig tot geen cijfers prijs.

    Het artikel dat je linkt haalt ook nog eens twee kwartalen door elkaar. De kwartaalcijfers van MS zijn voor het huidige kwartaal, de hoge score voor iphones waarmee vergeleken wordt, zijn van een kwartaal daarvoor.

    Daarbij worden er ook nog eens verkoopcijfers van Lumias vergeleken met shipped cijfers van Apple. Shipped zijn het aantal geproduceerde toestellen en verscheept naar verkoop punten.. Of ze daar verkocht zijn weet niemand. Net als met de iphone5c, die al een jaar niet meer gemaakt wordt, kan het zijn dat het verkopen van de voorraden lang kan gaan duren. Zeker omdat Apple een minimumbestelaantal hanteert bij nieuwe releases om de shipped cijfers flink op te kunnen voeren.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters