Microsoft brengt opnieuw Office naar Symbian Belle

Microsoft en Nokia hebben aangekondigd dat ze opnieuw Office-producten naar het Symbian-platform gaan brengen. Dit jaar zullen de eerste diensten naar Symbian Belle komen en volgend jaar de Word-applicatie en overige Office-producten van Microsoft.

Bijna precies twee jaar gelden wisten Microsoft en Nokia eveneens bekend te maken dat Office naar Symbian-telefoons ging komen. Jammer genoeg is dat nooit doorgegaan en heeft Microsoft nooit echt de overstap gewaagd naar het Symbian-platform. Maar nu Nokia Windows Phone gaat gebruiken op zijn telefoons hebben beide giganten ook afgesproken dat Microsoft beter Symbian moet gaan ondersteunen en de eerste stap is Office naar Symbian Belle brengen.

Volgens Nokia zullen met de lancering van Symbian Belle eind dit jaar de eerste Office-producten de overstap gaan maken. Zo zullen OneNote, Lync 2010 Mobile, Document Connection en Powerpoint Broadcast naar het OS komen. Volgend jaar ergens, het persbericht is erg vaag over de datum, moeten de overige Office-producten volgen. Zo zullen onder meer Word, Powerpoint en Excel naar het platform worden overgezet.

De twee partijen zijn ook bezig om device management naar Symbian-telefoons te gaan brengen middels Microsoft’s System Center Configuration Manager 2012. De ondersteunde telefoons zullen de Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia 700, Nokia 701, Nokia 600 en de Nokia Oro gaan worden. De updates zullen volgens Nokia via een FOTA-update uitgebracht gaan worden voor de telefoons.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Samsung-Rules -

  Kan het niet meer volgen.. van volgend jaar draait er op alle nokia smartphones toch WP7 en geen anna of belle of wat ever. Alleen de simpele toestellen blijven op symbian lopen. Dit is mijn info van Nokia.

   1. elian -

    Zou mij ook niet onverstandig lijken. Ik denk dat er nog best veel mensen zijn die gewoon alleen willen bellen en smsen met zo'n ding… ūüôā

   2. Dominick -

    Ik denk dat dat wel verdwijnt als de prijs van smartphones nog verder zakt. Uiteindelijk worden de dumbphones denk ik gewoon weggeconcurreerd omdat ze nog maar een paar euro voordeel bieden tov een smartphone en heel wat minder kunnen. Ik denk dat zelfs mensen die wat simpels willen dan grotendeels voor smartphones gaan kiezen.

    Maar dan zijn we wel een aantal jaar verder gok ik…

   3. elian -

    Daar zal het inderdaad op een gegeven moment heen gaan. (Overigens hebben ook feature phones al meer functionaliteit dan velen gebruiken.)
    Sowieso wordt de groep die niets aan een smartphone heeft met het verstrijken van de jaren vanzelf kleiner…

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pok√©mon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters