Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android

Microsoft heeft aangekondigd binnenkort met apps voor iOS en Android te komen die het mogelijk maken om Windows PC’s en servers vanaf afstand te besturen. Ook kunnen systeembeheerders losse Windows-applicaties aan hun mobiele gebruikers aanbieden met de nieuwe apps.

De techniek die het mogelijk maakt om vanaf een andere computer in te loggen op een Windows-omgeving en zo te besturen bestaat al jaren en is erg populair in het bedrijfsleven. Met Remote Desktop Protocol (RDP) kunnen systeembeheerders onder andere hun servers vanaf afstand beheren en gebruikers de mogelijkheid bieden om vanuit huis te werken.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om losse applicaties aan te bieden zodat gebruikers thuis bijvoorbeeld het Office-pakket kunnen gebruiken zonder dat ze het eerst hoeven te installeren. Deze applicaties draaien dan op een (virtuele) server waar de gebruiker toegang tot krijgt zolang zijn sessie actief is.

Met de nieuwe iOS- en Android-apps krijgen mobiele apparaten dezelfde mogelijkheden als de desktop-versies. Zo wordt het straks mogelijk om desktop-applicaties als Office, Internet Explorer of Adobe Photoshop te gebruiken op een Android-tablet, zolang het apparaat verbinding met het internet heeft. Ook zal het mogelijk zijn om Windows PC’s vanaf afstand te beheren.

Het is nog niet duidelijk wanneer de apps beschikbaar zullen zijn of wat ze moeten gaan kosten. Lang zal het niet meer duren want Microsoft heeft enkele screenshots gepubliceerd en website CITE World een demonstratie gegeven van de functionaliteit.

Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android ipad 005 
Windows-apps op een iPad
Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android nexus5 
Windows-apps op Android
Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android iphone5 003 
Windows desktop op een iPhone 5

Bron: CITE World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. just--mike -

    Je kan hier toch ook Teamviewer voor gebruiken voor privé gebruik, verkrijgbaar op diverse OS-en, is het gratis dus waarom betalen, als ze er geld voor gaan vragen, voor de remote desktop van Microsoft als je ook een gratis alternatief heb? Of zie ik het weer verkeerd?

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters