Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android

Microsoft heeft aangekondigd binnenkort met apps voor iOS en Android te komen die het mogelijk maken om Windows PC’s en servers vanaf afstand te besturen. Ook kunnen systeembeheerders losse Windows-applicaties aan hun mobiele gebruikers aanbieden met de nieuwe apps.

De techniek die het mogelijk maakt om vanaf een andere computer in te loggen op een Windows-omgeving en zo te besturen bestaat al jaren en is erg populair in het bedrijfsleven. Met Remote Desktop Protocol (RDP) kunnen systeembeheerders onder andere hun servers vanaf afstand beheren en gebruikers de mogelijkheid bieden om vanuit huis te werken.

Ook is het tegenwoordig mogelijk om losse applicaties aan te bieden zodat gebruikers thuis bijvoorbeeld het Office-pakket kunnen gebruiken zonder dat ze het eerst hoeven te installeren. Deze applicaties draaien dan op een (virtuele) server waar de gebruiker toegang tot krijgt zolang zijn sessie actief is.

Met de nieuwe iOS- en Android-apps krijgen mobiele apparaten dezelfde mogelijkheden als de desktop-versies. Zo wordt het straks mogelijk om desktop-applicaties als Office, Internet Explorer of Adobe Photoshop te gebruiken op een Android-tablet, zolang het apparaat verbinding met het internet heeft. Ook zal het mogelijk zijn om Windows PC’s vanaf afstand te beheren.

Het is nog niet duidelijk wanneer de apps beschikbaar zullen zijn of wat ze moeten gaan kosten. Lang zal het niet meer duren want Microsoft heeft enkele screenshots gepubliceerd en website CITE World een demonstratie gegeven van de functionaliteit.

Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android ipad 005 
Windows-apps op een iPad
Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android nexus5 
Windows-apps op Android
Microsoft brengt Remote Desktop-apps naar iOS en Android iphone5 003 
Windows desktop op een iPhone 5

Bron: CITE World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. just--mike -

    Je kan hier toch ook Teamviewer voor gebruiken voor privé gebruik, verkrijgbaar op diverse OS-en, is het gratis dus waarom betalen, als ze er geld voor gaan vragen, voor de remote desktop van Microsoft als je ook een gratis alternatief heb? Of zie ik het weer verkeerd?

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters