Microsoft brengt Surface-tablet op 26 oktober naar de winkels

Microsoft brengt de Surface tablet op Windows 8 op 26 oktober naar de winkels. Gelijktijdig met de presentatie van het nieuwe besturingssysteem zelf.

Microsoft Surface tablet

Een en ander is door Microsoft zelf onthuld in een jaarraport dat bij de Amerikaanse overheid is ingeleverd. Al eerder heeft Microsoft gehint op oktober voor de presentatie van zowel Windows 8 als de Surface-tablet. Nu is zeker dat het 26 oktober gaat worden.

Overigens gaat het hier om Windows RT-tablets. De tablets met een Intelprocessor, de Surface Pro, komen pas drie maanden later op de markt.

Microsoft uit hoge verwachtingen van Windows 8 in het rapport. Het succes van het platform hangt af van de mate waarin consumenten de nieuwe interface omarmen. Er wordt samengewerkt met de hardwarefabrikanten om een brede waaier aan verschillende apparaten met Windows 8 op de markt te krijgen.

Microsoft probeert met Windows 8 de achterstand op mobiel gebied in te lopen. De iPad van Apple en de vele Androidtablets geven aan dat de markt zit te wachten op deze platte apparaten. Microsoft denkt dat er nog een stevige markt is voor tablets die op een volwaardig Windows-besturingssysteem lopen. De prijsstelling van de Surface zou volgens het rapport overeenkomen met tablets van andere fabrikanten. Dat geldt overigens niet op de duurdere Surface Pro-tablets met hun Intelprocessoren.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters