Microsoft brengt toch geen Android-apps naar Windows

Eerder werd al bekend dat Microsoft werkte aan een programma om Android-apps naar Windows te brengen, nu maakt het bedrijf echter bekend die plannen stop te zetten.

Microsoft koopt Xamarin

Microsoft liet een tijd geleden weten dat het met Project Astoria van plan was om een platform te creëren waarmee ontwikkelaars makkelijk Android-apps naar Windows 10 konden brengen. Vandaag laat het bedrif uit Redmond echter weten die plannen stop te zetten. Het stopzetten van het project zou een gevolg zijn van de recente overname van het bedrijf Xamarin door Microsoft.

Xamarin is een klein bedrijfje gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor verschillende besturingssystemen. Microsoft laat weten dat uit feedback van ontwikkelaars bleek dat het creeëren van twee verschillende “bridges”, platformen voor het omzetten van apps naar andere platformen, voor iOS en Android te verwarrend was.

Het ziet er naar uit dat het bedrijf gaat inzetten op het uitbouwen van de technologie van Xamarin om één platform te creëren. Dat zou het voor ontwikkelaars mogelijk moeten maken om relatief makkelijk apps van zowel Android als iOS naar Windows 10 te brengen. Het gebrek aan apps voor Windows is één van de knelpunten van het besturingsysteem dat vaak wordt aangehaald.

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

LG G6 Google Assistant Now

‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters