Microsoft brengt toch geen Android-apps naar Windows

Eerder werd al bekend dat Microsoft werkte aan een programma om Android-apps naar Windows te brengen, nu maakt het bedrijf echter bekend die plannen stop te zetten.

Microsoft koopt Xamarin

Microsoft liet een tijd geleden weten dat het met Project Astoria van plan was om een platform te creëren waarmee ontwikkelaars makkelijk Android-apps naar Windows 10 konden brengen. Vandaag laat het bedrif uit Redmond echter weten die plannen stop te zetten. Het stopzetten van het project zou een gevolg zijn van de recente overname van het bedrijf Xamarin door Microsoft.

Xamarin is een klein bedrijfje gespecialiseerd in het ontwikkelen van apps voor verschillende besturingssystemen. Microsoft laat weten dat uit feedback van ontwikkelaars bleek dat het creeëren van twee verschillende “bridges”, platformen voor het omzetten van apps naar andere platformen, voor iOS en Android te verwarrend was.

Het ziet er naar uit dat het bedrijf gaat inzetten op het uitbouwen van de technologie van Xamarin om één platform te creëren. Dat zou het voor ontwikkelaars mogelijk moeten maken om relatief makkelijk apps van zowel Android als iOS naar Windows 10 te brengen. Het gebrek aan apps voor Windows is één van de knelpunten van het besturingsysteem dat vaak wordt aangehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters