Microsoft brengt Windows 10 uit, voor desktop, tablet en smartphone

Microsoft heeft vanavond Windows 10 aangekondigd. Dit besturingssysteem volgt zowel Windows 8 als Windows Phone 8 en Windows RT op. Windows 10 zal alle mogelijke apparaten aansturen: pc’s, tablets en smartphones.

Met de naamgeving Windows 10 wil Microsoft benadrukken dat het een hele sprong is van de ervaring die Windows 8 biedt. Wat de gebruiker op een pc te zien krijgt, is een soort mix tussen Windows 7 en Windows 8. Microsoft realiseert zich dat de meeste pc-gebruikers met muizen en toetsenborden nog altijd liefst Windows 7 gebruiken en de hele lay-out daarvan, in plaats van de tegeltjesschermen van Windows 8. De gebruiker krijgt straks de keuze welke lay-out hij liever gebruikt, die voor een laptop of die voor een tablet.

Nog steeds kan Windows 10 met aanrakingen worden bediend, zodat het geschikt is voor tablets en telefoons, maar ook kunnen laptopgebruikers kiezen voor een modus die vooral Windows 7-gebruikers bekend zal voorkomen.

Over smartphones is erg weinig gezegd tijdens de presentatie van het nieuwe besturingssysteem, maar wel is bevestigd wat al langer de ronde deed: dat de naam Windows Phone gaat verdwijnen. Het wordt alom Windows 10, waarmee één platform is gesticht voor alle mogelijke Windowsmachines. Dat is goed voor de uitwisselbaarheid van gegevens tussen bijvoorbeeld smartphones en pc’s.

Microsoft brengt Windows 10 uit, voor desktop, tablet en smartphone vrg 10800 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Toussaint Jongen -

   Natuurlijk niet… Ze kondigen niet de Denim update aan om die dan toch weer te cancelen… Dat Windows 10 Universeel wordt weten ze daar al sinds de lancering van Windows 8 denk ik. Daarnaast komt Windows 10 pas in April 2015 en Denim dit najaar 😉

   1. Dominick -

    Nee, want dan zouden ze 8.1 wel 9 genoemd hebben 😉 Dat was het juist niet, omdat het een kleine update was en dus niet echt een nieuwe versie.

   2. Quasimodo -

    @Tijmen Ennik
    Nee zo werkt het niet in de automatisering. MS wil hiermee waarschijnlijk een meer dan major upgrade aangeven. Een andere reden kan zijn dat ze de nummering gelijk willen trekken met concurrenten. Iets wat psychologisch werkt.

    Jouw theorie volgend zouden ze, wanneer er een versie 10.1 en 10.2 komt, daarna windows 13 moeten uitbrengen bij een major upgrade. Dit is natuurlijk niet zo.

 1. Oscarr -

  Nu kan Microsoft eindelijk weer marktleider worden. Developers gaan het geweldig vinden dat alles gebaseerd is op 1 platform, en gebruikers zullen lekker wennen aan het overal beschikken over dezelfde interface, spullen, instellingen en gewoontes. En… kom maar op met de Surface 4! (Pro hoeft dan niet meer, dat zijn ze vanaf w10 allemaal! was het daarom dat er geen niet-pro 3 uit is gekomen….)

   1. Tijm_en -

    Voor mij niet, ik heb de Technical Preview en heb het startmenu niet meer, omdat ik het te klein vind en het startmenu is gewoon een kleiner startscherm, met al je apps aan de linker kant.

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters