Microsoft brengt Windows Mobile 6.5 officieel uit

De langverwachte update voor Windows Mobile is vandaag gepresenteerd. Tesamen met de release van het besturingssysteem worden een groot aantal telefoons uitgebracht. Ook krijgen veel toestellen met 6.0 en 6.1 een update naar 6.5.

Windows Mobile 6.5 Interface

De release van Windows Mobile 6.5 stond al geruime tijd geplanned voor 6 oktober. Na eerder de release te hebben uitgesteld heeft Microsoft vandaag dan toch versie 6.5 officieel uitgebracht. Er circuleerden echter al langer custom ROM’s met Windows Mobile 6.5 op het internet. De belangrijkste veranderingen in de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is het uiterlijk en de applicatiewinkel. Gebruikers klaagden al lange tijd over de gebruiksvriendelijkheid van de interface en het feit dat het moeilijk met de vinger te besturen is. Microsoft heeft hier wat aan gedaan door het gehele homescreen van icoontjes te voorzien, zoals we bij de andere grote mobiele besturingssystemen ook zien. De Windows Marketplace is tevens afgekeken van de concurrerende besturingssystemen. Zoals de naam al doet vermoeden is het hiermee mogelijk om applicaties te downloaden. Eerder werd al bekend dat voor het mogen uitbrengen van applicaties in de applicatiewinkel duurder gaat worden dan bij de Apple App Store of de Android Market. Voor het uitbrengen van vijf applicaties moet 99 Dollar betaald worden, waarna elke volgende applicatie ook 99 Dollar kost. Telefoons met Windows Mobile 6.5 hebben meteen toegang tot de Windows Marketplace. Wie nog op versie 6.0 of 6.1 draait moet even wachten. Deze toestellen krijgen later toegang.

Microsoft levert met het nieuwe besturingssysteem ook een nieuwe dienst mee; MyPhone. Hiermee kun je de opgeslagen data van je telefoon backuppen, verbinding leggen met socialenetwerk-sites en je telefoon op afstand traceren en locken in het geval van diefstal of vermissing.

Er zijn een aantal telefoons waarvan bevestigd is dat zij een upgrade krijgen naar de nieuwste versie van Windows Mobile. De HTC Touch Diamond 2 is hier een van. Tevens krijgen een aantal Omnia-telefoons van Samsung een upgrade. Ook al is het besturingssysteem net uit, de geruchtenmolen voor Windows Mobile 7 draait al weer. Eerder heeft Microsoft al aangekondigd dat versie 6.5 op termijn een budget-OS moet worden. Versie 7 wordt dan voor de high-endtoestellen. Eerder hoorden we al van Steve Ballmer dat het mogelijk is dat Windows Mobile 7 met de Zune-software geïntegreerd gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters