Microsoft brengt Windows Mobile 6.5 officieel uit

De langverwachte update voor Windows Mobile is vandaag gepresenteerd. Tesamen met de release van het besturingssysteem worden een groot aantal telefoons uitgebracht. Ook krijgen veel toestellen met 6.0 en 6.1 een update naar 6.5.

Windows Mobile 6.5 Interface

De release van Windows Mobile 6.5 stond al geruime tijd geplanned voor 6 oktober. Na eerder de release te hebben uitgesteld heeft Microsoft vandaag dan toch versie 6.5 officieel uitgebracht. Er circuleerden echter al langer custom ROM’s met Windows Mobile 6.5 op het internet. De belangrijkste veranderingen in de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is het uiterlijk en de applicatiewinkel. Gebruikers klaagden al lange tijd over de gebruiksvriendelijkheid van de interface en het feit dat het moeilijk met de vinger te besturen is. Microsoft heeft hier wat aan gedaan door het gehele homescreen van icoontjes te voorzien, zoals we bij de andere grote mobiele besturingssystemen ook zien. De Windows Marketplace is tevens afgekeken van de concurrerende besturingssystemen. Zoals de naam al doet vermoeden is het hiermee mogelijk om applicaties te downloaden. Eerder werd al bekend dat voor het mogen uitbrengen van applicaties in de applicatiewinkel duurder gaat worden dan bij de Apple App Store of de Android Market. Voor het uitbrengen van vijf applicaties moet 99 Dollar betaald worden, waarna elke volgende applicatie ook 99 Dollar kost. Telefoons met Windows Mobile 6.5 hebben meteen toegang tot de Windows Marketplace. Wie nog op versie 6.0 of 6.1 draait moet even wachten. Deze toestellen krijgen later toegang.

Microsoft levert met het nieuwe besturingssysteem ook een nieuwe dienst mee; MyPhone. Hiermee kun je de opgeslagen data van je telefoon backuppen, verbinding leggen met socialenetwerk-sites en je telefoon op afstand traceren en locken in het geval van diefstal of vermissing.

Er zijn een aantal telefoons waarvan bevestigd is dat zij een upgrade krijgen naar de nieuwste versie van Windows Mobile. De HTC Touch Diamond 2 is hier een van. Tevens krijgen een aantal Omnia-telefoons van Samsung een upgrade. Ook al is het besturingssysteem net uit, de geruchtenmolen voor Windows Mobile 7 draait al weer. Eerder heeft Microsoft al aangekondigd dat versie 6.5 op termijn een budget-OS moet worden. Versie 7 wordt dan voor de high-endtoestellen. Eerder hoorden we al van Steve Ballmer dat het mogelijk is dat Windows Mobile 7 met de Zune-software geïntegreerd gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters