Microsoft-CEO Steve Ballmer realiseerde zich dat hij ouderwets was

”Ik ben een embleem van een voorbij tijdperk.” Dat realiseerde Microsoft-CEO Steve Ballmer zich ineens, toen een medewerker hem tijdens een speech onderbrak met het verzoek een beetje op te schieten en zijn punt te maken.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Steve Ballmer vertelde dit zelf in zijn laatste interview aan The Wall Street Journal. Hij geeft duiding aan zijn besluit om op te stappen, en ruimte te maken voor een jongere garde bij Microsoft.

In januari dit jaar besefte Ballmer ineens dat hij het bedrijf niet meer vooruit kon helpen. Hij stond een groei in de weg. Hij was juist bezig met een toespraak voor zijn raad van bestuur over de strategie om de iPhone en Android te beconcurreren met Windows Phone, toen een van de bestuursleden riep: ”Hee gast, schiet eens op, je lijkt wel schijndood.”

Die opmerking deed Ballmer beseffen dat hij niet snel genoeg was om de raad van bestuur tevreden te stellen. De man die de opmerking maakte meldde aan The Wall Street Journal dat het niet zijn bedoeling was om Ballmer weg te krijgen. ”Maar we wilden hem pushen om wat sneller te handelen.”

Ballmer deed zijn best met een reorganisatie van het bedrijf. Maar gaandeweg kwam hij er achter dat hij niet degene was die Microsoft de toekomst in kan leiden. ”Het maakte niet uit hoe snel ik wilde veranderen. Er bleef altijd een aarzeling bij alle stakeholders: de werknemers, directieleden, investeerders, partners, verkopers en klanten of ik het wel serieus meende. Misschien aarzelde ikzelf ook”, aldus Ballmer.

De volgende CEO moet het bedrijf maar verder vooruit helpen, vond Ballmer, en hij kondigde zijn vertrek aan. ”Misschien ben ik het embleem van een voorbij tijdperk en moet ik maar eens verdergaan met mijn leven.”

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters