Microsoft-CEO Steve Ballmer realiseerde zich dat hij ouderwets was

”Ik ben een embleem van een voorbij tijdperk.” Dat realiseerde Microsoft-CEO Steve Ballmer zich ineens, toen een medewerker hem tijdens een speech onderbrak met het verzoek een beetje op te schieten en zijn punt te maken.

Microsoft CEO Steve Ballmer

Steve Ballmer vertelde dit zelf in zijn laatste interview aan The Wall Street Journal. Hij geeft duiding aan zijn besluit om op te stappen, en ruimte te maken voor een jongere garde bij Microsoft.

In januari dit jaar besefte Ballmer ineens dat hij het bedrijf niet meer vooruit kon helpen. Hij stond een groei in de weg. Hij was juist bezig met een toespraak voor zijn raad van bestuur over de strategie om de iPhone en Android te beconcurreren met Windows Phone, toen een van de bestuursleden riep: ”Hee gast, schiet eens op, je lijkt wel schijndood.”

Die opmerking deed Ballmer beseffen dat hij niet snel genoeg was om de raad van bestuur tevreden te stellen. De man die de opmerking maakte meldde aan The Wall Street Journal dat het niet zijn bedoeling was om Ballmer weg te krijgen. ”Maar we wilden hem pushen om wat sneller te handelen.”

Ballmer deed zijn best met een reorganisatie van het bedrijf. Maar gaandeweg kwam hij er achter dat hij niet degene was die Microsoft de toekomst in kan leiden. ”Het maakte niet uit hoe snel ik wilde veranderen. Er bleef altijd een aarzeling bij alle stakeholders: de werknemers, directieleden, investeerders, partners, verkopers en klanten of ik het wel serieus meende. Misschien aarzelde ikzelf ook”, aldus Ballmer.

De volgende CEO moet het bedrijf maar verder vooruit helpen, vond Ballmer, en hij kondigde zijn vertrek aan. ”Misschien ben ik het embleem van een voorbij tijdperk en moet ik maar eens verdergaan met mijn leven.”

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters