Microsoft dwingt ook LG om licenties te kopen voor Android-smartphones

Softwaregigant Microsoft heeft de laatste grote producent weten te binden aan haar patenten. Fabrikant LG heeft een licentieovereenkomst getekend om zo Android-smartphones te mogen blijven produceren.

Dankzij de overeenkomst met LG krijgt Microsoft geld van niet minder dan 70 procent van alle verkochte Android-smartphones in de Verenigde Staten. Hierdoor verdient de software-grootgrutter aan 2 op de 3 verkochte Android-smartphones. Microsoft is sinds 2011 druk bezig geweest om partijen zoals HTC en Samsung te dwingen om een licentie af te sluiten op haar patenten. Android zou een paar patenten van Microsoft overtreden en als de fabrikanten geen licenties zouden afnemen dan konden ze aangeklaagd worden door de ontwikkelaar.

Inmiddels heeft dus ook LG zich hierbij aangesloten nadat al eerder onder meer HTC, Samsung, Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic en Wistron zich bij de patenten van Microsoft dienden neer te leggen. Alleen Motorola heeft nog geen overeenkomst gesloten met Microsoft aangezien deze partij het graag in de rechtszaak wil uitvechten met de software gigant. Google had al na de bekendmaking van de deal tussen Microsoft en Samsung furieus gereageerd op de ‘afpersing’ door Microsoft van Android-fabrikanten.

LG en Microsoft hebben niet bekend gemaakt hoe veel geld er met de deals gemoeid is en om welke patenten het gaat. Er wordt vanuit gegaan dat LG ongeveer 5 dollar per verkocht Android-toestel aan Microsoft moet betalen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters