Microsoft dwingt ook LG om licenties te kopen voor Android-smartphones

Softwaregigant Microsoft heeft de laatste grote producent weten te binden aan haar patenten. Fabrikant LG heeft een licentieovereenkomst getekend om zo Android-smartphones te mogen blijven produceren.

Dankzij de overeenkomst met LG krijgt Microsoft geld van niet minder dan 70 procent van alle verkochte Android-smartphones in de Verenigde Staten. Hierdoor verdient de software-grootgrutter aan 2 op de 3 verkochte Android-smartphones. Microsoft is sinds 2011 druk bezig geweest om partijen zoals HTC en Samsung te dwingen om een licentie af te sluiten op haar patenten. Android zou een paar patenten van Microsoft overtreden en als de fabrikanten geen licenties zouden afnemen dan konden ze aangeklaagd worden door de ontwikkelaar.

Inmiddels heeft dus ook LG zich hierbij aangesloten nadat al eerder onder meer HTC, Samsung, Acer, General Dynamics Itronix, Onkyo, Velocity Micro, ViewSonic en Wistron zich bij de patenten van Microsoft dienden neer te leggen. Alleen Motorola heeft nog geen overeenkomst gesloten met Microsoft aangezien deze partij het graag in de rechtszaak wil uitvechten met de software gigant. Google had al na de bekendmaking van de deal tussen Microsoft en Samsung furieus gereageerd op de ‘afpersing’ door Microsoft van Android-fabrikanten.

LG en Microsoft hebben niet bekend gemaakt hoe veel geld er met de deals gemoeid is en om welke patenten het gaat. Er wordt vanuit gegaan dat LG ongeveer 5 dollar per verkocht Android-toestel aan Microsoft moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters