Microsoft: eerst moet Windows 10 klaar zijn, dan komen er nieuwe high-end smartphones

BARCELONA – Microsoft wil eerst het nieuwe besturingssysteem Windows 10 klaar hebben. Dat moet tegen het eind van dit jaar gebeuren. Pas daarna denkt de softwaregigant aan het uitbrengen van nieuwe high-end smartphones.

Microsoft Lumia 640 XL design

Dat meldt een hoge Microsoftfunctionaris in een interview met The Verge. Microsoft onthulde vanochtend twee midrangetelefoons. Die worden toegevoegd aan een uitgebreid scala van midrange- en low-end Lumia’s, maar de echte high-endtelefoons blijven uit. Iets waar de techwereld zich over verbaast, en The Verge stelde de vraag die iedereen bezig houdt: waar blijven ze?

Neil Broadly, directeur marketing van Microsoft, antwoordde dat Microsoft eerst Windows 10 klaar wil hebben. Daarna gaat de softwaregigant die Nokia vorig jaar opslokte, zich bezighouden met nieuwe high-end hardware. “Wij blijven volledig gecommitteerd en gefocust op nieuwe vlaggenschepen. Dat gezegd hebbende, we geloven ook dat het beste momnt om die vlaggenschepen naar de markt te brengen is wanneer we onze nieuwste software daarvoor beschikbaar hebben. We mikken op de ontwikkeling van nieuwe vlaggenschepen; iets later dan het moment waarop Windows 10 beschikbaar komt.”

Windows 10 bevindt zich nu in het beta-stadium en 2,8 miljoen mensen zijn het aan het testen. Op telefoons kan dat alleen nog op low-end Lumia’s, de Lumia 930 en de Lumia 1020 bijvoorbeeld mogen niet meedoen aan het testprogramma. Het zal waarschijnlijk nog maanden duren voordat er opvolgers voor deze high-end toestellen komen, maar het goede nieuws is wel dat Microsoft-vicepresident Stephen Elop meldde dat alle Lumia’s die op Windows Phone 8.1 lopen van de update naar Windows 10 worden voorzien.

Microsoft bevindt zich in een moeilijke hoek van de smartphonemarkt. Het wereldwijde marktaandeel is inmiddels gedaald tot 2,7 procent en met de integratie van desktop-, tablet- en smartphonesoftware hoopt Microsoft dat Windowsgebruikers zich tot de Windows-smartphones gaan bekeren. Het is namelijk onder Windows 10 – één besturingssysteem voor al die apparaten – straks kinderlijk eenvoudig om allerlei informatie en acties automatisch te synchroniseren tussen bijvoorbeeld een laptop en een Windowstelefoon.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Oscarr -

  Op zich een logische zet, ze hebben toch wel genoeg budget. Daarbij komt ook nog, dat als Windows 10 heel succesvol wordt, de telefoons dan een stuk beter zullen verkopen dan nu, omdat WP8 simpelweg nog niet zo populair is. In een nieuw jasje kunnen ze misschien een hoop "goedmaken". Maar als ze slim zijn, maken ze wel een beetje haast en halen ze deze keer wel het "Back to School"-seizoen, zeker wat betreft Windows 10 voor laptops enzo.

 2. Jeroen van der Gouw -

  Met zo'n traagheid van uitbrengen highend toestellen weet je zeker dat je de oorlog niet gaat winnen. Op dit moment nog een trouwe Nokia 1520 gebruiker, maar mocht Nokia terugkomen eind dit jaar met Android ga ik waarschijnlijk toch de overstap maken.

 3. Arnold Jansma -

  Betekent 2.5 jaar na de 1020.
  Ze kunnen toch gewoon een highend toestel uitbrengen? Want update naar windows phone 10 moet geen probleem zijn. Toen lumia van Nokia was beklaagden ze ook over de traagheid van ms. Het lijkt alsof ze daar niks van verkeerd hebben.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters