Microsoft: eerst moet Windows 10 klaar zijn, dan komen er nieuwe high-end smartphones

BARCELONA – Microsoft wil eerst het nieuwe besturingssysteem Windows 10 klaar hebben. Dat moet tegen het eind van dit jaar gebeuren. Pas daarna denkt de softwaregigant aan het uitbrengen van nieuwe high-end smartphones.

Microsoft Lumia 640 XL design

Dat meldt een hoge Microsoftfunctionaris in een interview met The Verge. Microsoft onthulde vanochtend twee midrangetelefoons. Die worden toegevoegd aan een uitgebreid scala van midrange- en low-end Lumia’s, maar de echte high-endtelefoons blijven uit. Iets waar de techwereld zich over verbaast, en The Verge stelde de vraag die iedereen bezig houdt: waar blijven ze?

Neil Broadly, directeur marketing van Microsoft, antwoordde dat Microsoft eerst Windows 10 klaar wil hebben. Daarna gaat de softwaregigant die Nokia vorig jaar opslokte, zich bezighouden met nieuwe high-end hardware. “Wij blijven volledig gecommitteerd en gefocust op nieuwe vlaggenschepen. Dat gezegd hebbende, we geloven ook dat het beste momnt om die vlaggenschepen naar de markt te brengen is wanneer we onze nieuwste software daarvoor beschikbaar hebben. We mikken op de ontwikkeling van nieuwe vlaggenschepen; iets later dan het moment waarop Windows 10 beschikbaar komt.”

Windows 10 bevindt zich nu in het beta-stadium en 2,8 miljoen mensen zijn het aan het testen. Op telefoons kan dat alleen nog op low-end Lumia’s, de Lumia 930 en de Lumia 1020 bijvoorbeeld mogen niet meedoen aan het testprogramma. Het zal waarschijnlijk nog maanden duren voordat er opvolgers voor deze high-end toestellen komen, maar het goede nieuws is wel dat Microsoft-vicepresident Stephen Elop meldde dat alle Lumia’s die op Windows Phone 8.1 lopen van de update naar Windows 10 worden voorzien.

Microsoft bevindt zich in een moeilijke hoek van de smartphonemarkt. Het wereldwijde marktaandeel is inmiddels gedaald tot 2,7 procent en met de integratie van desktop-, tablet- en smartphonesoftware hoopt Microsoft dat Windowsgebruikers zich tot de Windows-smartphones gaan bekeren. Het is namelijk onder Windows 10 – één besturingssysteem voor al die apparaten – straks kinderlijk eenvoudig om allerlei informatie en acties automatisch te synchroniseren tussen bijvoorbeeld een laptop en een Windowstelefoon.

Bron: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters