Microsoft eist 15 dollar per verkochte Android-smartphone van Samsung

Volgens Reuters heeft Microsoft bij Samsung een claim neergelegd van 15 dollar per verkochte Android-smartphone. Samsung zou dit moeten betalen volgens Microsoft omdat het OS verschillende patenten van Microsoft schendt en Samsung een licentie hierop dient te nemen.

Volgens Reuters is Samsung echter alleen bereid om slechts 10 dollar per Android-telefoon te geven aan Microsoft. De twee partijen zijn dan ook nog in onderhandeling met elkaar voor een licentie op de Microsoft-patenten. Samsung wil daarnaast ook graag een betere samenwerking met de software gigant omtrent Windows Phone 7. Om deze manier weet Samsung Nokia bij te benen met dit OS en krijgt het eventueel een voordeel op producenten als HTC en LG die ook aan de slag gaan met het OS.

Opvallend is dat Google zich nog steeds afzijdig houdt en zich niet wil bemoeien met deze kwesties, hoewel het OS van de zoekgigant is. Google bezit dan ook amper patenten voor zijn mobiele OS en wordt van alle kanten bestookt door partijen die claimen dat Android diens patenten schendt. Onlangs verloor Google nog de strijd om Nortels-patenten aangezien de concurrenten Apple, RIM, Sony, Ericsson en Microsoft er mee aan de haal gingen. De vraag wordt dan ook hoe lang het nog houdbaar is voor Google om zich afzijdig te houden in deze strijd aangezien het Android OS nog steeds erg hard groeit.

Steeds meer producenten zien zich dan ook genoodzaakt om een licentie bij Microsoft te nemen aangezien eerder al HTC een overeenkomst heeft gesloten met de software producent. Ook andere kleinere spelers hebben al een overeenkomst met Microsoft bereikt om een bepaald gedeelte van de verkoopprijs toe te schuiven aan de ontwikkelaar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters