Microsoft eist 15 dollar per verkochte Android-smartphone van Samsung

Volgens Reuters heeft Microsoft bij Samsung een claim neergelegd van 15 dollar per verkochte Android-smartphone. Samsung zou dit moeten betalen volgens Microsoft omdat het OS verschillende patenten van Microsoft schendt en Samsung een licentie hierop dient te nemen.

Volgens Reuters is Samsung echter alleen bereid om slechts 10 dollar per Android-telefoon te geven aan Microsoft. De twee partijen zijn dan ook nog in onderhandeling met elkaar voor een licentie op de Microsoft-patenten. Samsung wil daarnaast ook graag een betere samenwerking met de software gigant omtrent Windows Phone 7. Om deze manier weet Samsung Nokia bij te benen met dit OS en krijgt het eventueel een voordeel op producenten als HTC en LG die ook aan de slag gaan met het OS.

Opvallend is dat Google zich nog steeds afzijdig houdt en zich niet wil bemoeien met deze kwesties, hoewel het OS van de zoekgigant is. Google bezit dan ook amper patenten voor zijn mobiele OS en wordt van alle kanten bestookt door partijen die claimen dat Android diens patenten schendt. Onlangs verloor Google nog de strijd om Nortels-patenten aangezien de concurrenten Apple, RIM, Sony, Ericsson en Microsoft er mee aan de haal gingen. De vraag wordt dan ook hoe lang het nog houdbaar is voor Google om zich afzijdig te houden in deze strijd aangezien het Android OS nog steeds erg hard groeit.

Steeds meer producenten zien zich dan ook genoodzaakt om een licentie bij Microsoft te nemen aangezien eerder al HTC een overeenkomst heeft gesloten met de software producent. Ook andere kleinere spelers hebben al een overeenkomst met Microsoft bereikt om een bepaald gedeelte van de verkoopprijs toe te schuiven aan de ontwikkelaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jdekeij -

    Geachte heer Samsung

    Microsoft kan wel meer eisen. Samsung u kunt dit weigeren en deze extreem hoge eis naast u neer leggen. Alleen het Fat32 file systeem om de micro SD kaart zou in licentie genomen moeten worden. Android is voor 90% gebaseerd op Linux wat weer op Unix lijkt. Er zijn al vele processen gevoerd tussen SCO-Unix en Linux fabrikanten Red-Hat/Suse omdat er gelijkende code in Linux zat. De rechters waren het er niet mee eens en we weten allemaal wat er met SCO gebeurd is. Falliet! Verder heeft Apple Microsoft aangeklaagd (eind jaren 1980) over de gelijkenis in de gebruikers interface. Windows gebaseerde gebruikers interface met muis besturing. Proces duurde vijf(!) jaar en ook daar zei de rechter van. Sorry….Apple een gebruikers interface kan niet gepatenteerd worden. Ik schat de maximale licensie kosten op $3,= en daar zal MS het mee moeten doen. Anders zou u mijheer Samsung, altijd nog een toeslag kunnen rekenen op Windows 7 Phones het geen ten koste van de omzet van MS gaat. Maar gaat u er maar van uit dat het onder de $5 blijft.

    Kortom heer Samsung, laat u niet gek maken en houd uw poot stijf.

    Vriendelijke groeten van een trendwatcher/software developer.

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters