Microsoft en Nokia gooien Lumia's in de aanbieding in VS

Slechts negen procent van de smartphones in Amerika is geen iPhone of Androidtoestel. Om Windows Phone als besturingssysteem te pushen, hebben Microsoft en Nokia een nieuwe tactiek bedacht: supergoedkope smartphones aanbieden in de supermarkt.

Nokia Lumia 520

De Lumia 520, die in de VS ook een 521-variant kent die er niet van afwijkt, is de goedkoopste in de Lumia-lineup van Nokia. In de VS is het gebruikelijk dat toestellen in combinatie met een telefoonabonnement worden verkocht. Daardoor worden zelfs de duurste toestellen voor prijzen onder de 200 dollar aangeboden. Een iPhone 4 is ‘gratis’ bij een abonnement, net als hier in Nederland overigens.

Om die markt te kraken, zijn drastische maatregelen nodig. Windows Phone-chef Terry Myerson van Microsoft heeft tegen All Things D gezegd dat het binnenkort over een andere boeg gaat. De Lumia 521 wordt nu bij het Amerikaanse T-Mobile verkocht, zonder abonnement, voor 150 dollar. Wat grofweg honderd dollar goedkoper is dan de meeste andere smartphones. Binnenkort gaat de Lumia 520 bij supermarktketen Walmart ook voor deze prijs in de verkoop, en ook in de eigen winkels van Microsoft. En het toestel gaat ook op het Home Shopping Network via de televisie verkocht worden.

Myerson bij All Things D: ”Als elke telefoon tweehonderd dollar kost, zijn wij de uitdager tegen dezelfde prijs. Het is een moeilijk speelveld.” Vandaar dat Microsoft en Nokia het nog goedkoper zoeken.

T-Mobile is onlangs als eerste Amerikaanse telco afgestapt van het model dat je twee- of driejarige abonnementen moet afsluiten bij een toestel. Sinds kort zijn die zaken gescheiden en kun je er ook sim-only abonnementen afsluiten. Dat biedt mogelijkheden voor de nieuwe strategie van Microsoft en Nokia.

Nokia CEO Stephen Elop heeft bij de presentatie van de Lumia 520 in Barcelona afgelopen februari al gemeld dat Windows Phone het moet zoeken in het goedkopere segment. Alleen op die manier kan worden geconcurreerd met Android, dat daar nu heer en meester is.

De Lumia 520 is in Nederland voor rond de 180 euro te koop.

Bron: Allthingsd

Xiaomi Mi Mix 2s

Official Xiaomi Mi Mix 2s photos: where’s the selfie camera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters