Microsoft en Nokia gooien Lumia's in de aanbieding in VS

Slechts negen procent van de smartphones in Amerika is geen iPhone of Androidtoestel. Om Windows Phone als besturingssysteem te pushen, hebben Microsoft en Nokia een nieuwe tactiek bedacht: supergoedkope smartphones aanbieden in de supermarkt.

Nokia Lumia 520

De Lumia 520, die in de VS ook een 521-variant kent die er niet van afwijkt, is de goedkoopste in de Lumia-lineup van Nokia. In de VS is het gebruikelijk dat toestellen in combinatie met een telefoonabonnement worden verkocht. Daardoor worden zelfs de duurste toestellen voor prijzen onder de 200 dollar aangeboden. Een iPhone 4 is ‘gratis’ bij een abonnement, net als hier in Nederland overigens.

Om die markt te kraken, zijn drastische maatregelen nodig. Windows Phone-chef Terry Myerson van Microsoft heeft tegen All Things D gezegd dat het binnenkort over een andere boeg gaat. De Lumia 521 wordt nu bij het Amerikaanse T-Mobile verkocht, zonder abonnement, voor 150 dollar. Wat grofweg honderd dollar goedkoper is dan de meeste andere smartphones. Binnenkort gaat de Lumia 520 bij supermarktketen Walmart ook voor deze prijs in de verkoop, en ook in de eigen winkels van Microsoft. En het toestel gaat ook op het Home Shopping Network via de televisie verkocht worden.

Myerson bij All Things D: ”Als elke telefoon tweehonderd dollar kost, zijn wij de uitdager tegen dezelfde prijs. Het is een moeilijk speelveld.” Vandaar dat Microsoft en Nokia het nog goedkoper zoeken.

T-Mobile is onlangs als eerste Amerikaanse telco afgestapt van het model dat je twee- of driejarige abonnementen moet afsluiten bij een toestel. Sinds kort zijn die zaken gescheiden en kun je er ook sim-only abonnementen afsluiten. Dat biedt mogelijkheden voor de nieuwe strategie van Microsoft en Nokia.

Nokia CEO Stephen Elop heeft bij de presentatie van de Lumia 520 in Barcelona afgelopen februari al gemeld dat Windows Phone het moet zoeken in het goedkopere segment. Alleen op die manier kan worden geconcurreerd met Android, dat daar nu heer en meester is.

De Lumia 520 is in Nederland voor rond de 180 euro te koop.

Bron: Allthingsd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bjv -

   Ik hoop echt fat dit de laatste Nokia Windows iPhone stuiptrekking is. Niks mis met al, maar waarom Nokia zich op een ecosysteem richt is mij een compleet raadsel.

   1. johnmalcolm -

    Kansloze reacties weer.

    On topic: Ze hadden natuurlijk voor een snellere adoptie van een nieuw OS eerst aan de onderkant van de markt moeten beginnen ipv de highend. Ondertussen heeft Nokia toch alweer zo'n 20 miljoen Lumia's in ruim een jaar tijd verkocht, en de groei versnelt. Er was alleen een hick-up in de overgang naar W8 phone.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters