Microsoft en Nokia trekken fel van leer bij de EU over Android

Een groep van zeventien bedrijven heeft bij de EU een formele klacht ingediend tegen Google en diens Android OS. De zeventien bedrijven, waaronder Microsoft en Nokia, zijn van mening dat Google machtsmisbruik pleegt middels zijn Android OS.

De organisatie van zeventien bedrijven genaamd Fairsearch heeft aangekondigd dat ze een formele klacht tegen Google en diens Android OS bij de EU hebben ingediend. De samenwerking van ondermeer Microsoft, Nokia, Expedia, Oracle en nog een tal van andere bekende bedrijven is van mening dat Google met diens Android OS te dominant is geworden en partners haar eigen services door de strot heen drukt. De brief van de organisatie stelt dat “Google Android gebruikt als een Trojaans paard om partners te misleiden en een monopoliepositie te verkrijgen op de mobiele markt”. Hierdoor zou eerlijke concurrentie niet mogelijk zijn in ondermeer de EU.

De bedrijven zijn ook van mening dat Google haar eigen partners misleidt. “Google verstrekt gratis Android aan haar partners maar heeft daarbij wel de verplichting opgeworpen dat fabrikanten een hele reeks aan mobiele diensten van Google prominent op het toestel plaatsen en promoten”. Hierdoor zou het volgens de bedrijven waaronder ook app-makers, niet mogelijk zijn om eerlijk te concurreren op ondermeer het Android OS zelf. De bedrijven zijn dan ook niet gediend van de tactiek van Google en zijn van mening dat het concurreren met Android erg moeilijk wordt omdat het OS gratis ter beschikking wordt gesteld door het bedrijf aan fabrikanten.

De EU zal binnenkort met een verklaring komen over de klacht van de bedrijven jegens Google. De EU zal dan bekend maken of het een extra onderzoek start tegen de zoekgigant. De EU heeft al een ander onderzoek lopen tegen Google en Android vanwege de dominantie van het Android OS.

Google Android OS 
Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters