Microsoft en RIM gaan samenwerken in cloud-dienst

Microsoft kondigde deze week een samenwerking aan met RIM (BlackBerry). Microsoft wil RIM helpen bij het uitbouwen van diens cloud-diensten. Het kan ook gezien worden als een poging van twee tamelijk zwakke spelers op de smartphonemarkt om te proberen Android en iOS enige concurrentie aan te doen.

BlackBerry Torch

De samenwerking is echter een goede zaak voor beide bedrijven. De grote meerderheid van de zakelijke BlackBerry-gebruikers maken gebruik van een BlackBerry Enterprise Server die achter een firewall van hun bedrijf staat. Meer dan tachtig procent van deze zakelijke gebruikers is verbonden met een Microsoft Exchange server voor hun berichtenverkeer. Hier staan wat grote veranderingen te wachten.

Veel bedrijven willen hun berichten- en kantoorinfrastructuur uitbesteden. En dan niet naar een andere server, maar naar de cloud. Microsoft heeft weliswaar en hostingservice voor zakelijke Exchange clients, maar het aantal klanten dat gebruik maakt van de clouddienst is nogal klein. Minder dan tien procent, waarschijnlijk. Dat verandert snel als bedrijven besluiten om op clouddiensten over te stappen. Microsoft treedt op deze markt in het strijdperk met Google, en anderen, om die diensten te leveren.

De verwachting luidt dat vijftien tot 25 procent van het zakelijke Exchange-gebruik binnen drie jaar naar clouddiensten overstapt. Waarbij de Microsoft Office 365 Service hoge ogen gooit.

Ook gebruiken steeds meer werknemers ook andere telefoons dan BlackBerry’s. En die zijn minder goed beveiligd. Door de cloud te gebruiken, is alles wat daar omgaat, in ieder geval wel beveiligd.

RIM en Microsoft willen nu hun servers combineren tot een goed beveiligde clouddienst. Daarmee verdienen beide bedrijven meer geld dan wanneer ze elkaar blijven bestrijden.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters