Microsoft en RIM gaan samenwerken in cloud-dienst

Microsoft kondigde deze week een samenwerking aan met RIM (BlackBerry). Microsoft wil RIM helpen bij het uitbouwen van diens cloud-diensten. Het kan ook gezien worden als een poging van twee tamelijk zwakke spelers op de smartphonemarkt om te proberen Android en iOS enige concurrentie aan te doen.

BlackBerry Torch

De samenwerking is echter een goede zaak voor beide bedrijven. De grote meerderheid van de zakelijke BlackBerry-gebruikers maken gebruik van een BlackBerry Enterprise Server die achter een firewall van hun bedrijf staat. Meer dan tachtig procent van deze zakelijke gebruikers is verbonden met een Microsoft Exchange server voor hun berichtenverkeer. Hier staan wat grote veranderingen te wachten.

Veel bedrijven willen hun berichten- en kantoorinfrastructuur uitbesteden. En dan niet naar een andere server, maar naar de cloud. Microsoft heeft weliswaar en hostingservice voor zakelijke Exchange clients, maar het aantal klanten dat gebruik maakt van de clouddienst is nogal klein. Minder dan tien procent, waarschijnlijk. Dat verandert snel als bedrijven besluiten om op clouddiensten over te stappen. Microsoft treedt op deze markt in het strijdperk met Google, en anderen, om die diensten te leveren.

De verwachting luidt dat vijftien tot 25 procent van het zakelijke Exchange-gebruik binnen drie jaar naar clouddiensten overstapt. Waarbij de Microsoft Office 365 Service hoge ogen gooit.

Ook gebruiken steeds meer werknemers ook andere telefoons dan BlackBerry’s. En die zijn minder goed beveiligd. Door de cloud te gebruiken, is alles wat daar omgaat, in ieder geval wel beveiligd.

RIM en Microsoft willen nu hun servers combineren tot een goed beveiligde clouddienst. Daarmee verdienen beide bedrijven meer geld dan wanneer ze elkaar blijven bestrijden.

Bron: Venturebeat

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters