Microsoft en RIM gaan samenwerken in cloud-dienst

Microsoft kondigde deze week een samenwerking aan met RIM (BlackBerry). Microsoft wil RIM helpen bij het uitbouwen van diens cloud-diensten. Het kan ook gezien worden als een poging van twee tamelijk zwakke spelers op de smartphonemarkt om te proberen Android en iOS enige concurrentie aan te doen.

BlackBerry Torch

De samenwerking is echter een goede zaak voor beide bedrijven. De grote meerderheid van de zakelijke BlackBerry-gebruikers maken gebruik van een BlackBerry Enterprise Server die achter een firewall van hun bedrijf staat. Meer dan tachtig procent van deze zakelijke gebruikers is verbonden met een Microsoft Exchange server voor hun berichtenverkeer. Hier staan wat grote veranderingen te wachten.

Veel bedrijven willen hun berichten- en kantoorinfrastructuur uitbesteden. En dan niet naar een andere server, maar naar de cloud. Microsoft heeft weliswaar en hostingservice voor zakelijke Exchange clients, maar het aantal klanten dat gebruik maakt van de clouddienst is nogal klein. Minder dan tien procent, waarschijnlijk. Dat verandert snel als bedrijven besluiten om op clouddiensten over te stappen. Microsoft treedt op deze markt in het strijdperk met Google, en anderen, om die diensten te leveren.

De verwachting luidt dat vijftien tot 25 procent van het zakelijke Exchange-gebruik binnen drie jaar naar clouddiensten overstapt. Waarbij de Microsoft Office 365 Service hoge ogen gooit.

Ook gebruiken steeds meer werknemers ook andere telefoons dan BlackBerry’s. En die zijn minder goed beveiligd. Door de cloud te gebruiken, is alles wat daar omgaat, in ieder geval wel beveiligd.

RIM en Microsoft willen nu hun servers combineren tot een goed beveiligde clouddienst. Daarmee verdienen beide bedrijven meer geld dan wanneer ze elkaar blijven bestrijden.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy event

Tipster onthult belangrijke componenten Galaxy S9 handsets lees verder

Motorola Moto G5 Plus

5 redenen om (niet) voor de Motorola Moto G5 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters