Microsoft ontwikkelt slimme FlexCase met tweede scherm

Microsoft gaat volgende maand de FlexCase onthullen, een innovatieve case voor smartphones met een ingebouwd flexibel e-paper scherm.

FlexCase

Microsoft is volgens verschillende bronnen bezig met een slimme en flexibele flip case voor smartphones. De zogenaamde FlexCase heeft een ingebouwd e-paper scherm, waardoor je smartphone dus effectief twee schermen heeft. Het flexibele e-paper scherm wordt gemaakt door een extreem flexibele input sensor te combineren met een 4-inch e-paper scherm, dat zo dun is dat het gebogen kan worden.

E-paper is net zoals de schermen in e-readers zwart wit, en dus rustiger voor je ogen. Daarnaast is een e-paper scherm zeer zuinig, waardoor de accu van je smartphone er niet veel sneller door leeg raakt. Het speciale scherm dat in de FlexCase ingebouwd is kan aanrakingen registreren, waardoor er opeens interessante gebruiksmogelijkheden ontstaan.

Speciale modi

Er zijn verschillende handige configuraties mogelijk. Met Book Mode heb je twee schermen naast elkaar en kun je een smartphone echt als een boek gebruiken, zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien. Je kunt dan immers twee pagina’s naast elkaar openen, net zoals een echt boek. Laptop Mode zorgt er zoals de naam al doet vermoeden voor dat je een smartphone als een laptop kunt gebruiken.

FlexCase

Het secundaire e-paper scherm komt dan in landscape modus onder je smartphone te liggen, en kan gebruikt worden als een toetsenbord. In Backside Mode klap je het tweede scherm tegen de achterkant van je smartphone, waardoor je net zoals de Yotaphone een e-paper scherm op de achterkant van je smartphone hebt. Dat scherm kun je bijvoorbeeld gebruiken om rustig een boek te lezen.

Je kunt content op het speciale tweede scherm bekijken met behulp van een bijbehorende app. Doordat een e-paper scherm minder energie consumeert kun je dus in principe een kaart continu aan laten staan op het scherm van de FlexCase, terwijl het scherm van je smartphone uit staat.

Gestures

Volgens het concept kun je de FlexCase ook gebruiken voor verschillende handige gestures, bewegingen dus. Door een randje van de flexibele case te buigen kun je een pagina omslaan van een boek en door te vegen op het scherm wordt een video op je smartphone doorgespoeld. Alle handelingen voer je op het tweede scherm uit, waardoor het scherm van je smartphone dus vrij blijft van knoppen en natuurlijk je vingers.

De innovatie FlexCase zal volgende maand door Microsot op de wetenschappelijke Computer-Human Interaction conferentie onthuld worden. Dat verklaart ook waarom je in de onderstaande video nog allerlei kabeltjes ziet: het product is nog niet af. We hebben hier te maken met een prototype dat nog lang niet klaar is om uitgebracht te worden, maar de potentie is groot. De onderstaande video demonstreert de grote potentie van het prototype.

Bron: Gizmodo

 

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters