'Microsoft gaat de Windows Phone en Windows divisies samenvoegen'

Microsoft zal naar verluidt op 1 juli een grote reorganisatie bekend gaan maken. De Windows en Windows Phone divisies zullen waarschijnlijk samen gaan en daarnaast zullen er managers het bedrijf gaan verlaten.

Microsoft staakt ondersteuning Windows Phone 7.8 en 8 halverwege volgend jaar microsoft

De geruchten over een grote reorganisatie binnen Microsoft zijn afkomstig van All Things D, het digitale blog van The New York Times. Volgens bronnen binnen Microsoft zal het bedrijf op 1 juli haar ‘grootste reorganisatie sinds de oprichting van het bedrijf’ gaan bekend maken. Het plan zou direct afkomstig zijn van Microsoft CEO Steve Balmer die volgens de bron zijn stempel wil drukken op Microsoft alvorens hij over een paar jaar vertrekt.

All Things D speculeert dat Microsoft haar Windows en Windows Phone divisies zal gaan samenvoegen na 1 juli. Hierdoor moet Microsoft sneller en efficiënter de huiskamer en de consument gaan bereiken door software te ontwikkelen die voor zowel dekstop, laptops, tablets en smartphones geschikt zijn. Naar verluidt zullen er vier divisies binnen Microsoft ontstaan na de reorganisatie. Een zakelijke tak, een hardware tak, een applicaties en services tak en een besturingssysteem tak.

Hoog geplaatste managers binnen MIcrosoft zouden het ook moeten gaan ontgelden en zouden niet op de hoogte zijn van de plannen van A tot Z. Microsoft zal het nieuws waarschijnlijk op 1 juli gaan bekend maken omdat het boekjaar voor de fabrikant dan is afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. hanszw -

      Een reorganisatie hoeft nog niet te betekenen dat het niet goed gaat want de winst is juist gestegen. Als Balmer het zo slecht zou doen dan was hij allang de wacht aangezegd. Het lijkt er meer om te gaan om alle gezichten dezelfde kant op te krijgen.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters