'Microsoft gaat de Windows Phone en Windows divisies samenvoegen'

Microsoft zal naar verluidt op 1 juli een grote reorganisatie bekend gaan maken. De Windows en Windows Phone divisies zullen waarschijnlijk samen gaan en daarnaast zullen er managers het bedrijf gaan verlaten.

Microsoft staakt ondersteuning Windows Phone 7.8 en 8 halverwege volgend jaar microsoft

De geruchten over een grote reorganisatie binnen Microsoft zijn afkomstig van All Things D, het digitale blog van The New York Times. Volgens bronnen binnen Microsoft zal het bedrijf op 1 juli haar ‘grootste reorganisatie sinds de oprichting van het bedrijf’ gaan bekend maken. Het plan zou direct afkomstig zijn van Microsoft CEO Steve Balmer die volgens de bron zijn stempel wil drukken op Microsoft alvorens hij over een paar jaar vertrekt.

All Things D speculeert dat Microsoft haar Windows en Windows Phone divisies zal gaan samenvoegen na 1 juli. Hierdoor moet Microsoft sneller en efficiënter de huiskamer en de consument gaan bereiken door software te ontwikkelen die voor zowel dekstop, laptops, tablets en smartphones geschikt zijn. Naar verluidt zullen er vier divisies binnen Microsoft ontstaan na de reorganisatie. Een zakelijke tak, een hardware tak, een applicaties en services tak en een besturingssysteem tak.

Hoog geplaatste managers binnen MIcrosoft zouden het ook moeten gaan ontgelden en zouden niet op de hoogte zijn van de plannen van A tot Z. Microsoft zal het nieuws waarschijnlijk op 1 juli gaan bekend maken omdat het boekjaar voor de fabrikant dan is afgelopen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters