'Microsoft gaat eigen Windows Phone-smartphone maken'

Microsoft zou van plan zijn om een eigen Windows Phone-smartphone te gaan maken. Hiermee wil Microsoft zich meer gaan onderscheiden als hardware en software-fabrikant.

Sinds de introductie van Microsofts eigen tablet, de Surface, lijken analisten ervan overtuigd te zijn dat Microsoft nu ook haar eigen smartphone gaat maken. Reuters heeft met verschillende analisten gesproken en die menen dat het niet anders kan dan dat Microsoft een eigen smartphone gaat maken om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Windows Phone 8.

Microsoft lijkt in deze een beetje de zelfde strategie als Google te hanteren. Voor elke grote software-update laat Google een fabrikant een Nexus-telefoon maken die als eerste de nieuwe software toebedeeld krijgt om zo het nieuwe platform meer ruchtbaarheid te geven. De analisten laten nog in het midden of het toestel van Microsoft alleen bedoeld is voor OEM’s als referentie of dat Microsoft het toestel ook daadwerkelijk gaat verkopen aan consumenten. Desondanks menen de zelfde personen wel dat Microsoft Windows Phone een impuls moet zien te geven en dat een eigen telefoon een goede strategie lijkt te zijn.

Partners van Microsoft hebben overigens niet onverdeeld positief gereageerd op de Surface-tablet van de fabrikant. Ondermeer Acer vindt het geen slimme strategie van Microsoft omdat het haar partners ondermijnt. Acer is er dan ook ervan overtuigd dat op de lange termijn Microsoft geen eigen hardware zal gaan produceren en het bij het ontwikkelen van software zal laten.

Windows Phone 8 
tags:
  Xiaomi Mi Mix 2s

  Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

  Huawei P20 super slow motion

  De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

  HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

  Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

  Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

  De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

  LG G7 Neo

  We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters