'Microsoft gaat eigen Windows Phone-smartphone maken'

Microsoft zou van plan zijn om een eigen Windows Phone-smartphone te gaan maken. Hiermee wil Microsoft zich meer gaan onderscheiden als hardware en software-fabrikant.

Sinds de introductie van Microsofts eigen tablet, de Surface, lijken analisten ervan overtuigd te zijn dat Microsoft nu ook haar eigen smartphone gaat maken. Reuters heeft met verschillende analisten gesproken en die menen dat het niet anders kan dan dat Microsoft een eigen smartphone gaat maken om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Windows Phone 8.

Microsoft lijkt in deze een beetje de zelfde strategie als Google te hanteren. Voor elke grote software-update laat Google een fabrikant een Nexus-telefoon maken die als eerste de nieuwe software toebedeeld krijgt om zo het nieuwe platform meer ruchtbaarheid te geven. De analisten laten nog in het midden of het toestel van Microsoft alleen bedoeld is voor OEM’s als referentie of dat Microsoft het toestel ook daadwerkelijk gaat verkopen aan consumenten. Desondanks menen de zelfde personen wel dat Microsoft Windows Phone een impuls moet zien te geven en dat een eigen telefoon een goede strategie lijkt te zijn.

Partners van Microsoft hebben overigens niet onverdeeld positief gereageerd op de Surface-tablet van de fabrikant. Ondermeer Acer vindt het geen slimme strategie van Microsoft omdat het haar partners ondermijnt. Acer is er dan ook ervan overtuigd dat op de lange termijn Microsoft geen eigen hardware zal gaan produceren en het bij het ontwikkelen van software zal laten.

Windows Phone 8 
tags:
  Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

  Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

  USB-C

  Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

  OnePlus 6 preview design

  Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

  LG G7 ThinQ review design

  Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

  iPhone X Plus resolutie

  iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

  Blackberry KEY2

  Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters