'Microsoft gaat eigen Windows Phone-smartphone maken'

Microsoft zou van plan zijn om een eigen Windows Phone-smartphone te gaan maken. Hiermee wil Microsoft zich meer gaan onderscheiden als hardware en software-fabrikant.

Sinds de introductie van Microsofts eigen tablet, de Surface, lijken analisten ervan overtuigd te zijn dat Microsoft nu ook haar eigen smartphone gaat maken. Reuters heeft met verschillende analisten gesproken en die menen dat het niet anders kan dan dat Microsoft een eigen smartphone gaat maken om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met Windows Phone 8.

Microsoft lijkt in deze een beetje de zelfde strategie als Google te hanteren. Voor elke grote software-update laat Google een fabrikant een Nexus-telefoon maken die als eerste de nieuwe software toebedeeld krijgt om zo het nieuwe platform meer ruchtbaarheid te geven. De analisten laten nog in het midden of het toestel van Microsoft alleen bedoeld is voor OEM’s als referentie of dat Microsoft het toestel ook daadwerkelijk gaat verkopen aan consumenten. Desondanks menen de zelfde personen wel dat Microsoft Windows Phone een impuls moet zien te geven en dat een eigen telefoon een goede strategie lijkt te zijn.

Partners van Microsoft hebben overigens niet onverdeeld positief gereageerd op de Surface-tablet van de fabrikant. Ondermeer Acer vindt het geen slimme strategie van Microsoft omdat het haar partners ondermijnt. Acer is er dan ook ervan overtuigd dat op de lange termijn Microsoft geen eigen hardware zal gaan produceren en het bij het ontwikkelen van software zal laten.

Windows Phone 8 
tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Timboektoe -

    ik denk dat Nokia de WP smartphone mede ontwikkelt.
    Ze werken al innig samen.
    Nokia drive wordt al door heel WP8 uitgerold. Wat betekent dat het unieke selling point van Nokia vervallen is.

  1. djbosanac -

   Het kan wel wat worden hoor. Maar dan moeten ze net als Apple gewoon software/hardware op elkaar africhten zodat het allemaal goed werkt. En gewoon goede hardware (dualcore/quadcore) beginnen, niks naar singlecore. En dan daarop alle software van WMP8 baseren, zo heb je een basis en kan je daarop uitbreiden. Maar ik zie er wel potentie in, Wil zelf ook een wmp8 gaan aanschaffen…

  De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

  Samsung Galaxy S9

  Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

  Xiaomi Mi Mix 2S

  Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Nokia 5

  De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

  Samsung Galaxy S9 Active

  Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters