Microsoft gaat Live Mesh naar de mobiel brengen

Microsoft zal later dit jaar Live Mesh naar de gsm brengen. Naar verwachting zal eerst Windows Mobile aan de beurt zijn en later misschien andere platformen.

Amit Mital van Microsoft Live Mesh onthulde de nieuwe dienst tijdens de Tech Ed-conferentie in Australië. Zoals Live Mesh bestanden tussen pc’s deelt, voegt de mobiele variant ook Windows Mobile-telefoons aan het netwerk toe. Tijdens de demonstratie was te zien hoe een op de telefoon gemaakte foto beschikbaar werd gesteld voor andere Mesh-apparaten zoals een pc. Live Mesh synchroniseert data tussen meerdere apparaten. Met bijvoorbeeld FeedSync kunnen realtime wijzigingen doorgevoerd worden. Apparaten die gesynchoniseerd worden, vormen samen een adhoc-netwerk, in het Engels aangeduid als een mesh netwerk.

“De ondersteuning van mobiele apparaten is één van de meest bijzondere eigenschappen van Mesh. Mesh verbindt je mobiele telefoon verbindt zonder dat je zelf iets hoeft te doen”, aldus Mital. De mobiele Mesh-versie zal naar verwachting in tegelijkertijd met de PC-versie later dit jaar beschikbaar komen.

Live Mesh maakt deel uit van de ‘Software+Services’-strategie van Microsoft waarin het speler wil zijn in de nieuwe cloud computing-trend. “We mikken op een vloeiende samenwerking tussen software in de ‘cloud’ en software draaiend op de client”, legde Mital uit. “Door het beste van software en services te combineren, maximaliseren we flexibiliteit en keuze. De combinatie is verreweg beter dan een software-only of services-only oplossing.”

Mital geeft verder toe dat cloud computing als bedreiging gezien wordt voor lucratieve Microsoft-producten als Windows en Office. “De ervaring die lokale software biedt, kan niet worden evenaard door een services-only oplossing. Toch kiezen veel applicaties voor een cloud-positie, ondanks dat deze een mindere gebruikservaring biedt. Het publiek wil niet meer wachten op de ontwikkeling en zelf updates op een applicatie uitvoeren. Velen vinden een webapplicatie goed genoeg.”

microsoft_live_mesh 

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters