'Microsoft gaat nog dieper in zee met Nokia'

Uit een personeelsadvertentie van Microsoft zou blijken dat de producent van plan is om enkele technologieën uit te brengen voor Symbian 60. Zo zouden Silverlight en het .NET Compact Framework naar Symbian komen.

Nokia Office Mobile

Microsoft zou van plan om fors te investeren in het Symbian-platform van Nokia. De softwareontwikkelaar heeft op zijn website een vacature geplaatst voor een ontwikkelaar die bepaalde applicaties van Microsoft geschikt moet maken voor het Symbian OS. Vorig jaar kondigde Microsoft al aan dat het softwarepakket Office in een Symbian-versie zal worden uitgebracht, met als doel een breder publiek te trekken. Office voor Symbian zou dit jaar op de markt moeten komen, het is nog niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren.

Inmiddels lijkt het erop dat Microsoft ook van plan is om Silverlight naar Symbian te brengen. In de vacature benoemt Microsoft het idee om verschillende applicaties om te zetten voor het Symbian OS, de fabrikant wil zijn horizon verbreden buiten Windows Mobile. Naast Silverlight wil Microsoft ook het .NET framework naar Symbian brengen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om applicaties om te zetten van Windows Mobile naar Symbian.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters