Microsoft gaat nog meer eigen Surface-tablets ontwikkelen

Microsoft gaat flink investeren in haar Surface-divisie. De fabrikant zoekt een flink aantal nieuwe personeelsleden om nieuwe hardwareproducten van eigen makelij te ontwikkelen.

Volgens Techradar is Microsoft op zoek naar nieuwe ontwikkelaars en industrieel ontwerpers om nieuwe Surface-tablets te ontwikkelen. In de taakomschrijving rept Microsoft ook over ‘het bouwen van een volgende generatie Surface-tablets’. Dit duidt erop dat de fabrikant geen plannen lijkt te hebben om hier een eenmalige hobby van te maken.

Hardwarepartners van Microsoft hebben zich al beklaagd over de ontwikkeling van een eigen tablet door Microsoft. Microsoft wordt opeens hiermee van softwareleverancier een concurrent voor veel fabrikanten en volgens partners als Acer kan dat Microsoft op termijn veel schade berokkenen. Desondanks lijkt Microsoft eenzelfde strategie als Apple te willen gaan ontwikkelen, waarbij zowel de hardware als de software door dezelfde fabrikant wordt ontwikkeld, zodat een betere ervaring ontstaat.

Microsoft Surface tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters