Microsoft gaat piraterij tegen met een speciale encryptie in Windows Phone 7.5

Microsoft heeft een speciale encryptie ingebouwd in Windows phone 7.5 om piraterij via Chevron7 tegen te gaan. De software fabrikant wacht nog even met het aanzetten van de encryptie tot dat bijna iedereen met een WP7-toestel de update naar Mango heeft gehad.

Volgens Arstechnica zag Microsoft de bui al hangen toen Chevron7 populair werd onder gebruikers. Als consumenten namelijk een eigen applicatie willen installeren op hun Windows Phone 7.5-smartphone dan kunnen ze dit op twee manieren doen. De eerste is een developer-account en unlock bij Microsoft aanvragen voor hun smartphone. De tweede manier is een stuk goedkoper aangezien via Chevron7 voor 9 dollar ook een unlock kunt kopen die ondersteund wordt door Microsoft.

Maar het probleem met deze unlocks is dat niet alleen eigen applicaties geïnstalleerd kunnen worden op het toestel via een bestand, maar ook betaalde applicaties uit de Market die via een rom gedcompiled zijn en dus uit de software onttrokken zijn. Het bestand kan vervolgens op andere unlocked smartphones geïnstalleerd worden, ook wel sideloaden genoemd, en dit werkt uiteraard piraterij in de hand. Dit gebeurd momenteel met Nokia’s Drive-applicatie, Music-applicatie en eerder ook al met de Maps-applicatie. Nokia heeft de eerste twee exclusief voor haar smartphones ontwikkeld, maar via deze tools kan een Samsung-smartphone of een HTC-telefoon ook de apps draaien.

Inmiddels heeft Microsoft hier al een oplossing voor; een encryptie die het al heeft klaar staan sinds de launch van Windows Phone 7.5. De encryptie zorgt ervoor dat applicaties eerst aangekocht dienen te worden via de Market alvorens je hem kunt sideloaden op je telefoon. Dit roept dan ook een halt aan piraterij toe volgens Microsoft aangezien de app simpelweg niet zal werken als hij niet eerst aangekocht is via de Market. Microsoft wacht nog even met het aanzetten van de encryptie totdat voldoende mensen Windows Phone Mango op hun smartphone hebben staan. Hierna is het afgelopen met de piraterij, aldus de ontwikkelaar uit Redmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters