Microsoft geeft de Windows Phone 8 SDK vrij voor ontwikkelaars

Microsoft heeft de langverwachte SDK van Windows Phone 8 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Met de SDK kunnen alle ontwikkelaars nu apps gaan ontwikkelen voor het nieuwe OS.

Windows Phone 8 review facebook 4.0

De keuze van Microsoft om de SDK pas na de bekendmaking van alle functionaliteit van Windows Phone 8 vrij te geven heeft voor flink wat kwaadbloed bij ontwikkelaars gezorgd. Hierdoor kunnen developers pas vanaf vandaag beginnen met het ontwikkelen van hun apps voor het nieuwe OS, dit terwijl de verkoop deze week al start van de eerste telefoons. Microsoft heeft voor deze aanpak gekozen omdat het niet alle functionaliteit vroegtijdig wilde laten uitlekken middels de SDK voor ontwikkelaars. Een negatief gevolg hiervan is dat de eerste Windows Phone 8 apps pas over enkele maanden beschikbaar zullen zijn voor het OS.

Desondanks is de SDK nu gratis te downloaden voor de developers. Met de SDK kunnen applicatiebouwers gebruik maken van de nieuwe manier van multitasken in Windows Phone 8. Hierdoor hoeft geen gebruik meer gemaakt te worden van de multitasking-app. Daarnaast kunnen ook in-app betalingen ingebouwd worden en kan een app nu het lockscreen voorzien van nieuwe notificaties en foto’s.

Volgens Microsoft zij er inmiddels 140.000 apps in de Windows Phone Store beschikbaar. Slechts een handjevol is nog maar geschikt voor het nieuwe OS. Facebook heeft haar app wel al aangepast. Mocht je benieuwd zijn naar alle wijzigingen in Windows Phone 8, dan kun je hier onze review lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters