Microsoft geeft Facebook-applicatie officieel vrij

De grootste softwareproducent van de wereld heeft vandaag voor zijn Windows Mobile-platform een Facebook-applicatie vrijgegeven, waarmee gebruikers gelijk in contact kunnen staan met hun online profiel op Facebook. Dit is de eerste keer dat de producent zelf een applicatie vrijgeeft voor het eigen platform.

Sociale netwerksites zijn momenteel erg populair. In Nederland doen sites als Hyves het erg goed en daarbij zijn ook de Amerikaanse netwerksites zoals Facebook en Twitter steeds meer bekend geraakt in ons land. De producent wil hier handig op in gaan springen door een eigen applicatie vrij te geven voor de site Facebook die in Amerika erg populair is. Opvallend is dat Microsoft de applicatie zelf heeft gemaakt met hulp van de site. Hiermee geeft Microsoft aan dat het sterk wil gaan inzetten op de hype die om deze sociale sites is ontstaan. Op de iPhone zijn inmiddels erg veel Twitter- en Facebook-applicaties te vinden en ook Hyves heeft een eigen app voor OS X. Microsoft is nu druk bezig om Windows Mobile-toepassingen voor andere sociale sites, waaronder Twitter en Hyves, klaar te stomen. Hyves heeft al aangegeven bezig te zijn met een Windows Mobile-applicatie en inmiddels zijn er al flink wat Twitter-applicaties te vinden voor het OS.

De Hyves-applicatie zou rond de zomer uit moeten gaan komen en de Facebook-applicatie is nu te downloaden vanaf de Microsoft-site. De applicatie is gratis en zal volgens Microsoft ook gratis blijven.

Microsoft Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters