Microsoft geeft laatste release candidate Windows 8 vrij

Microsoft heeft zoals verwacht de laatste preview van Windows 8 vrijgegeven. De ontwikkelaar verwacht dat het nieuwe OS rond augustus helemaal klaar zal zijn.

Volgens Microsoft is Windows 8 nu helemaal compleet voor wat betreft de functionaliteit van het OS. De ontwikkelaar loopt volgens eigen zeggen voor op schema met het uitwerken van het nieuwe OS en de bedoeling is dan ook dat de Release To Manufacturers in augustus zal gaan plaatsvinden. Een klein maandje later moet Windows 8 dan ook daadwerkelijk in de winkels gaan liggen.

Microsoft heeft met deze laatste RC een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo is de applicatiewinkel in Windows 8 nu operationeel en zijn er al een paar aaps te downloaden uit de winkel. Daarnaast heeft Microsoft Flash ingebouwd in haar browser maar wordt deze niet op elke site ingezet. Alleen op sites die Microsoft vooraf zelf heeft gekeurd, waaronder YouTube, krijgen Flash ondersteuning. De fabrikant laat wel weten dat de interface nog op een paar punten kan veranderen richting de release.

Microsoft heeft via haar blog een 32 bit en een 64 bit download klaar staan die consumenten gratis kunnen downloaden en gebruiken. Een tabletvariant met ARM-core is nog niet vrijgegeven. Eerder werd al duidelijk dat Microsoft de RC deze week zou gaan vrijgeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters