Microsoft geeft laatste release candidate Windows 8 vrij

Microsoft heeft zoals verwacht de laatste preview van Windows 8 vrijgegeven. De ontwikkelaar verwacht dat het nieuwe OS rond augustus helemaal klaar zal zijn.

Volgens Microsoft is Windows 8 nu helemaal compleet voor wat betreft de functionaliteit van het OS. De ontwikkelaar loopt volgens eigen zeggen voor op schema met het uitwerken van het nieuwe OS en de bedoeling is dan ook dat de Release To Manufacturers in augustus zal gaan plaatsvinden. Een klein maandje later moet Windows 8 dan ook daadwerkelijk in de winkels gaan liggen.

Microsoft heeft met deze laatste RC een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo is de applicatiewinkel in Windows 8 nu operationeel en zijn er al een paar aaps te downloaden uit de winkel. Daarnaast heeft Microsoft Flash ingebouwd in haar browser maar wordt deze niet op elke site ingezet. Alleen op sites die Microsoft vooraf zelf heeft gekeurd, waaronder YouTube, krijgen Flash ondersteuning. De fabrikant laat wel weten dat de interface nog op een paar punten kan veranderen richting de release.

Microsoft heeft via haar blog een 32 bit en een 64 bit download klaar staan die consumenten gratis kunnen downloaden en gebruiken. Een tabletvariant met ARM-core is nog niet vrijgegeven. Eerder werd al duidelijk dat Microsoft de RC deze week zou gaan vrijgeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters