Microsoft geeft Office voor Android-smartphones vrij

Microsoft heeft Office Mobile vrijgegeven voor Android-smartphones. De software is nog niet te gebruiken op Android-tablets.

Nadat Microsoft vorige maand al Office voor de iPhone had vrijgegeven is nu ook Android aan de beurt. Met Office Mobile 365 voor Android kunnen consumenten bestanden bewerken in Word, Excel en Powerpoint middels Microsoft’s populaire Office-tools. De app zelf is gratis maar voordat men bestanden kan bewerken en inzien dient wel een Office 365-abonnement afgesloten te worden. Middels de app kunnen alle Office-documenten wel ingezien worden, maar niet via Office 365, de Office-cloud van Microsoft.

Met Office Mobile voor Android kunnen ook nieuwe documenten aangemaakt worden voor Word, Excel en PowerPoint. De documenten kunnen vervolgens in de cloud van Microsoft opgeslagen worden of gelijk gedeeld worden. De app zelf is alleen nog geschikt voor smartphones en nog niet voor tablets, net als bij de iOS variant van Office for Mobile. De app is nu nog alleen voor Amerika verkrijgbaar maar zal ook binnen enkele weken in Nederland verkrijgbaar zijn met de Nederlandse taal, aldus Microsoft.

Microsoft Office Android 
Microsoft Office Android 
Microsoft Office Android 
Microsoft Office Android 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

   Ik snap je punt idd. Voordeel is wel dat bij Windows Phone dit standaard functionaliteit is die gratis is. Maar erg handig is het niet. Wel te begrijpen, anders loop je omzet en gebruikers mis..

  2. Timboektoe -

   Ik denk niet dat veel consumenten een wp kopen vanwege office.
   Zakelijke gebruikers kan ik mij wel voorstellen maar met deze zet hebben ze opeens een groot aaneel gepakt. Dat is ook wat waard en het kan zijn dat consumenten vanwege office overstappen naar wp.

   1. Victor Sonders -

    Klopt idd, maar ik denk nu dit is gebeurd dat Samsung (ATIV S) en HTC (8S en 8X) terrein gaan verliezen op de WP8-markt,nu Nokia echt de enige is die echt nuttige apps produceert voor hun telefoons. De 8S,8X en ATIV S hebben niet echt spetterende apps meegekregen van HTC en Samsung en Nokia doet dat wel. Punt blijft dat Nokia wel bijna alle (op City Lens na) HERE-apps vrijgeeft voor Windows Phone,maar je er net zoals bij Android met Office voor moet betalen.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters