Microsoft geeft Office voor de iPad vrij

Microsoft heeft haar lang verwachte Office suite voor iOS aangekondigd. De apps zijn gratis te gebruiken op de iPad, maar zodra men documenten wil gaan bewerken dient een abonnement afgesloten te worden.

Na jaren van geruchten heeft Microsoft’s nieuwe topman dan eindelijk Office voor de iPad aangekondigd. De uitgebreide Office suite van Microsoft is nagenoeg gelijkwaardig aan die van de desktop variant. De functionaliteit is groot en deels gelijk en ook heeft Microsoft ervoor gezorgd dat documenten exact de zelfde opmaak behouden op de iPad, als op de desktop. Zo hoeven gebruikers niet bang te zijn dat documenten er anders uit zullen zien zodra ze bewerkt zijn op de iPad en geopend worden op de desktop. Volgens Microsoft hebben veel andere Office-apps hier wel last van.

De apps zelf zijn gratis te gebruiken. De functionaliteit beperkt zich dan wel enkel en alleen op het bekijken en presenteren van documenten. Zodra men de documenten ook daadwerkelijk wil gaan bewerken, dan dient er een abonnement bij Microsoft afgesloten te worden a 99 euro per jaar. Dit abonnement kan via de apps aangeschaft worden en Apple krijgt hier haar 30 procent bemiddelingskosten van vergoed. Dit was tot nog toe een reden voor Microsoft om niet haar Office-apps op IOS vrij te geven. De software is wel gratis te gebruiken op Android en iOS-smartphones.

De Amerikaanse media die al een paar dagen met de apps hebben mogen spelen zijn bijzonder lovend over de nieuwe apps. Volgens de verschillende media zijn de apps bijzonder uitgebreid, werken ze snel en kan men er bijzonder productief mee zijn. Het grootste minpunt zou alleen de prijs van het abonnement zijn. Verder loven de media Microsoft voor de uitgebreide Office-apps. Ook Apple lijkt in haar sas te zijn met de nieuwe apps; de fabrikant heeft de drie apps gelijk aanbevolen in haar App Store en de CEO van Apple heeft via Twitter de CEO van Microsoft gefeliciteerd met de lancering van de nieuwe apps.

Onduidelijk is nog wanneer er een Android-tablet variant van de apps op de markt gaat komen. De nieuwe CEO van Microsoft heeft wel aangegeven dat het bedrijf nu ‘mobile first’ opereert. Dit betekent dat het bedrijf eerst mobiel zal denken en alles wat daarbij komt kijken, en later de rest zal gaan oppakken in haar besluitvorming

Microsoft Word iPad 
Microsoft Word iPad 
Microsoft Word iPad 
Microsoft Word iPad 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters