Microsoft geeft smartphones weg

Onlangs maakte Microsoft kwartaalcijfers bekend, uit deze cijfers bleek dat er driekwart minder Lumia-toestellen werden verkocht dan het jaar daarvoor en dat ze nog een grote voorraad onverkochte toestellen hebben. Het bedrijf komt met een speciale actie om toch deze onverkochte toestellen te verkopen.

Microsoft heeft een actie op touw gezet om de verkoop van de Lumia te stimuleren. In de Verenigde Staten en Canada is er een actie opgezet en klanten kunnen tussen 25 april en 1 mei een Microsoft Lumia 950 Xl bestellen en daarbij krijgen ze de Microsoft Lumia 950 cadeau.

Microsoft Voorraad onverkochte Microsoft Lumia’s

Uit de kwartaalcijfers van Microsoft bleek dat er heel veel Lumia-toestellen niet verkocht waren, en ze bleven met een grote voorraad toestellen achter. Met deze actie lost Microsoft zo de overgebleven onverkochte voorraden op. Deze actie bevestigd de bekendgemaakte kwartaalcijfers.

Als je kijkt naar de specificaties van de Lumia 950 Xl en de Lumia 950 behoren deze toestellen tot het high-end segment. Deze toestellen kunnen gekoppeld worden aan Microsoft Continuum Dock, dat gebruikt kan worden als een computer.

Situatie telecommarkt

De slechte verkopen van de toestellen geeft goed aan hoe de situatie is van de telecommarkt, dit wordt veroorzaakt door de telecomproviders. De macht ligt bij de providers, zij beslissen welke toestellen zij aanbieden bij het abonnement. Providers kijken welke fabrikanten de beste incentives aanbieden, waardoor kleinere smartphonefabrikanten uit de markt worden gezet omdat ze niet zoveel kunnen beiden als een grote smartephonefabrikant.

Microsoft is geen kleine speler binnen deze markt en heeft jaren miljarden dollars geïnvesteerd in smartphones, de investeringen heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd.

High-end smartphoneMicrosoft

De Lumia 950 XL heeft een 5,7-inch QHD oled-scherm en een Snapdragon 810-octacoreprocessor met een Adreno 430-videochip. Er zit 3GB aan werkgeheugen in en 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is via een micro sd-kaart tot 2 terabyte. Het toestel heeft een verwisselbare accu van 3300 mAh en kan draadloos worden opgeladen via Qi. Deze smartphone is voorzien van drie camera’s, de camera aan de voorkant heeft een 5-megapixelcamera met groothoeklens. Aan de achterkant zit een 20-megapixelcamera met een Zeiss-lens. De laatste camera is een infraroodcamera en wordt gebruikt voor de Windows Hello functie, met deze camera kan je inloggen op het toestel.

Bron: MicrosoftStore

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters