Microsoft geeft Windows Phone-smartphones weg aan gebruikers met malware op hun Android

Een medewerker van Microsoft heeft via Twitter aangeboden om Android-smartphones met malware te vervangen door een Windows Phone-toestel. De medewerker speelt zo in op het feit dat Google een dag eerder 22 malware-applicaties uit de Android-market heeft gehaald.

Fabrikant Google had eerder in de week een grote schoonmaakactie op stapel staan van de Android Market. De zoekgigant heeft maarliefst 22 malware-applicaties uit de Market verwijderd. De schoonmaakactie kwam na een flink aantal tweets van ontevreden Androidgebruikers die de apps op hun telefoon hadden gezet via de Market.

Google is vooralsnog van mening dat ontwikkelaars elke applicatie zonder controle in de Android Market mogen zetten. Fabrikanten als Microsoft en Apple menen juist dat een app eerst door hun gecontroleerd dient te worden alvorens het wordt toegelaten in hun applicatiewinkels. Een positief gevolg voor Google is dat de Android Market op deze manier een stuk vrijer is en harder doorgroeit. Nadeel is dat kwaadwillende partijen zoals spammers, ook applicaties kunnen bouwen en distribueren via de Android Market zonder dat dit gecontroleerd wordt. Google verwijdert pas naderhand applicaties als het bedrijf klachten heeft gekregen over een app middels de feedback-knop in de Android Market.

Om gebruikers tegemoet te komen is een Microsoft-manager nu een ludieke actie gestart via Twitter. Mensen die hun problemen via een tweet bij hem melden, maken kans op een gratis Windows Phone-smartphone. Onduidelijk is hoeveel telefoons hij gaat weggeven en de kans is groot dat de actie alleen voor Amerikanen bedoeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. shizzlefornizzle -

  Ach het is toch onzin… als je de berichten op twitter leest zit er geen enkele gebruiker die echt "MALWARE" heeft. Het komt ook bijna helemaal niet voor.

  Daarnaast hebben de meeste mensen die reageren niet eens een ANdroid. Dat kun je wel zien aan sommige reacties omdat ze gewoonweg niet kloppen qua inhoud. Iets wat je wel weet als je een Android toestel hebt.

  Ze willen gewoon een WP7 telefoon en verzinnen gewoon dus onzin. Heel veel ANdroid gebruikers zijn gewoon content met hun telefoon.

 2. willem -

  heeft alleen maar te maken met inspelen op de kortzichtigheid van consumenten die lezen dat de androidmarket het hardst groeit van allemaal en daarom overstappen op android

  1. Angelo -

   Denk niet dat dit helemaal klopt. krijg tig android device per week in mijn handen, maar het valt alles mee wat mensen aan apps installeren.

   Denk zelf dat de hype apps/store gebeuren een beetje zijn hoogte punt heeft bereikt.

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters