Microsoft geeft Windows Phone-smartphones weg aan gebruikers met malware op hun Android

Een medewerker van Microsoft heeft via Twitter aangeboden om Android-smartphones met malware te vervangen door een Windows Phone-toestel. De medewerker speelt zo in op het feit dat Google een dag eerder 22 malware-applicaties uit de Android-market heeft gehaald.

Fabrikant Google had eerder in de week een grote schoonmaakactie op stapel staan van de Android Market. De zoekgigant heeft maarliefst 22 malware-applicaties uit de Market verwijderd. De schoonmaakactie kwam na een flink aantal tweets van ontevreden Androidgebruikers die de apps op hun telefoon hadden gezet via de Market.

Google is vooralsnog van mening dat ontwikkelaars elke applicatie zonder controle in de Android Market mogen zetten. Fabrikanten als Microsoft en Apple menen juist dat een app eerst door hun gecontroleerd dient te worden alvorens het wordt toegelaten in hun applicatiewinkels. Een positief gevolg voor Google is dat de Android Market op deze manier een stuk vrijer is en harder doorgroeit. Nadeel is dat kwaadwillende partijen zoals spammers, ook applicaties kunnen bouwen en distribueren via de Android Market zonder dat dit gecontroleerd wordt. Google verwijdert pas naderhand applicaties als het bedrijf klachten heeft gekregen over een app middels de feedback-knop in de Android Market.

Om gebruikers tegemoet te komen is een Microsoft-manager nu een ludieke actie gestart via Twitter. Mensen die hun problemen via een tweet bij hem melden, maken kans op een gratis Windows Phone-smartphone. Onduidelijk is hoeveel telefoons hij gaat weggeven en de kans is groot dat de actie alleen voor Amerikanen bedoeld is.

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters