Microsoft haalt deadline voor overname Nokia niet

Microsoft wil de overname van Nokia dit kwartaal afronden. Die deadline gaat echter niet gehaald worden. Autoriteiten in Azië geven vooralsnog niet hun goedkeuring.

Amerikaanse goedkeuring voor Microsoft-Nokia overname nokia microsoft 580

Dit betekent niet dat een overname van de baan is. Het duurt alleen wat langer voordat de overname, waarmee een bedrag van ongeveer 5,2 miljard euro mee is gemoeid, is afgerond.

“Nokia en Microsoft willen de overname afronden”, zegt Nokia in een verklaring. “We hebben er vertrouwen in dat het goed komt. Nokia en Microsoft hebben al de goedkeuring van de Europese Commissie en het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Bovendien boeken Nokia en Microsoft vooruitgang op het gebied van de laatste voorwaarden en plannen voor de integratie van Nokia in Microsoft. Het is echter wachten op de goedkeuring van bepaalde autoriteiten in Azië die nog steeds bezig zijn met hun beoordeling.”

Nokia doelt hier waarschijnlijk op Korea en China. Meerdere Aziatische telefoonfabrikanten hebben in de afgelopen maanden bij de Chinese en Koreaanse autoriteiten aangeklopt met het verzoek om niet zomaar akkoord te gaan met de overname van Nokia door Microsoft.

Onder andere HTC en Samsung vrezen dat de patentlicenties van Nokia flink zullen stijgen door Microsofts overname en dat Nokia een ‘patent troll’ wordt, een bedrijf dat geen telefoons maakt, maar wel patent heeft op cruciale technieken. Nokia heeft op die manier niet meer patentlicenties van andere fabrikanten nodig om zelf telefoons te maken. Die positie kan het dan misbruiken om concurrenten van Microsoft op te zadelen met flink verhoogde licentiekosten van patenten.

Ook in India ligt de overheid dwars. Nokia kan een fabriek in het Indiase Chennai pas overdragen aan Microsoft als het een voorschot aan de Indiase overheid heeft gegeven. De Hoge Raad van India besloot vorige week dat Nokia eerst 35 miljard roepie (omgerekend 412 miljoen euro) aan de Indiase overheid moet betalen voor het een fabriek mag overdragen aan Microsoft.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters