Microsoft haalt eerste Windows Phone 7-app offline

Microsoft heeft de eerste Windows Phone 7-app offline gehaald. Het gaat om de app ‘Imagewind’, die willekeurige plaatjes uit populaire tweets op het scherm van de telefoon toont. Microsoft ziet hier een risico in en heeft de app uit de Windows Marketplace gehaald.

Windows Phone 7 Marketplace

Dat Apple en Google apps achteraf uit hun app stores halen, is een gegeven. Maar voor het piepjonge Windows Phone 7 kenden we dit verschijnsel nog niet. Het bedrijf SmartyPantsCoding valt de twijfelachtige eer te beurt om de eerste te zijn voor het platform wiens app wordt geschrapt.

Dat zou volgens Microsoft te maken hebben met de totale willekeur die ten grondslag ligt aan de getoonde twitter-foto’s. Daar kan wel eens ‘ongepast’ materiaal tussen zitten, meldt Microsoft ter verklaring aan de maker. Aan SmartyPantsCoding wordt verzocht om de app te wijzigen en te voorzien van een ‘content filter’, zodat dit niet kan gebeuren.

Dat is natuurlijk zuur voor de maker van de app, die er waarschijnlijk vele uren werk in heeft zitten die voor niets blijken te zijn geweest. De stap van Microsoft komt twee weken nadat de app de Windows Marketplace betrad. Pas na de derde update die de maker voor de app toevoegde, met een extra pinch en zoom-functie, kwam het verzoek van Microsoft om de app uit de softwarewinkel te halen. Niet veel later was de app niet meer te krijgen.

Maker Roger van de app meldt aan Neowin dat hij al twijfels had over de goedkeuring van Microsoft toen hij aan de uitwerking van zijn idee begon. Nochtans zette hij de app in de Marketplace met de reclameleus ‘the perfect time killer’. Door populaire plaatjes uit tweets te laten zien, zou je bovendien redelijk op de hoogte blijven van wat er zoal omgaat in de wereld van Twitteraars.

De eerste commentaren op de stap van Microsoft zijn niet positief. Dit lijkt het beginnende OS niet zulke goede publiciteit op te leveren, en het zou ontwikkelaars voor het platform weg kunnen jagen.

Bron: Neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters