Microsoft haalt Lumia weg uit online winkel

Microsoft heeft het Lumia-merk weggehaald uit zijn Amerikaanse online winkel. Het bedrijf heeft die optie vervangen door een link naar de education store.

De informatie is nog wel toegankelijk door in het drop-down menu bij ‘Devices’ op ‘Windows Phone’ te klikken. Wanneer Microsoft de verandering heeft gemaakt is niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat de optie tussen 6 en 11 augustus is weggehaald. In de Nederlandse online winkel is de Lumia overigens nog wél te vinden. Bij het drop- down menu van ‘Store’ staat hij bij ‘Apparaten’ nog ‘gewoon’ als aparte categorie.

Lumia lijkt op zijn einde

De verandering in de Amerikaanse online store van Microsoft is een nieuwe aanwijzing dat de Lumia op zijn einde loopt. Zo flopten de Lumia 950 en Lumia 950 XL en ontsloeg het bedrijf eerder dit jaar al een groot deel van zijn smartphone-afdeling. Het schreef daarna maar liefst ruim 8,5 miljard dollar af.

Microsoft verandert insteek

Vanwege het debacle rond de Lumia heeft Microsoft zijn insteek met de Surface Phone drastisch omgegooid. Zo zou het bedrijf van plan zijn de nieuwe telefoon uit te rusten met een x86-chipset van Intel, waardoor hij win32-apps kan draaien. Daarmee hoopt het bedrijf een van de grootste problemen van de oude Windows Phone-smartphones, het lage aantal apps, op te lossen. Met de nieuwe chipset wordt het namelijk makkelijker voor ontwikkelaars om apps te maken voor de telefoon. Bovendien kunnen hiermee ook Windows-apps draaien op de smartphone. Een ander gerucht is echter dat de telefoon ‘gewoon’ een Snapdragon 830-processor krijgt, waarmee je geen win32-apps kunt gebruiken. Volgens hetzelfde gerucht zou de Surface Phone maar liefst 8GB aan werkgeheugen krijgen. Hiermee zijn de specificaties een stuk indrukwekkender dan die van de Lumia’s.

Bedrijven aanspreken

Door deze veranderingen wil Microsoft met zijn nieuwe Surface Phone de focus verleggen naar de zakelijke markt. Topman Kevin Gallo verklaart dat de interesse in het stabiele besturingssysteem daar waarschijnlijk hoog zal zijn. Het binnendringen van de low-end markt kan volgens hem echter niet op een winstgevende manier.

Bron: MSPoweruser

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters