Microsoft haalt Lumia weg uit online winkel

Microsoft heeft het Lumia-merk weggehaald uit zijn Amerikaanse online winkel. Het bedrijf heeft die optie vervangen door een link naar de education store.

De informatie is nog wel toegankelijk door in het drop-down menu bij ‘Devices’ op ‘Windows Phone’ te klikken. Wanneer Microsoft de verandering heeft gemaakt is niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat de optie tussen 6 en 11 augustus is weggehaald. In de Nederlandse online winkel is de Lumia overigens nog wél te vinden. Bij het drop- down menu van ‘Store’ staat hij bij ‘Apparaten’ nog ‘gewoon’ als aparte categorie.

Lumia lijkt op zijn einde

De verandering in de Amerikaanse online store van Microsoft is een nieuwe aanwijzing dat de Lumia op zijn einde loopt. Zo flopten de Lumia 950 en Lumia 950 XL en ontsloeg het bedrijf eerder dit jaar al een groot deel van zijn smartphone-afdeling. Het schreef daarna maar liefst ruim 8,5 miljard dollar af.

Microsoft verandert insteek

Vanwege het debacle rond de Lumia heeft Microsoft zijn insteek met de Surface Phone drastisch omgegooid. Zo zou het bedrijf van plan zijn de nieuwe telefoon uit te rusten met een x86-chipset van Intel, waardoor hij win32-apps kan draaien. Daarmee hoopt het bedrijf een van de grootste problemen van de oude Windows Phone-smartphones, het lage aantal apps, op te lossen. Met de nieuwe chipset wordt het namelijk makkelijker voor ontwikkelaars om apps te maken voor de telefoon. Bovendien kunnen hiermee ook Windows-apps draaien op de smartphone. Een ander gerucht is echter dat de telefoon ‘gewoon’ een Snapdragon 830-processor krijgt, waarmee je geen win32-apps kunt gebruiken. Volgens hetzelfde gerucht zou de Surface Phone maar liefst 8GB aan werkgeheugen krijgen. Hiermee zijn de specificaties een stuk indrukwekkender dan die van de Lumia’s.

Bedrijven aanspreken

Door deze veranderingen wil Microsoft met zijn nieuwe Surface Phone de focus verleggen naar de zakelijke markt. Topman Kevin Gallo verklaart dat de interesse in het stabiele besturingssysteem daar waarschijnlijk hoog zal zijn. Het binnendringen van de low-end markt kan volgens hem echter niet op een winstgevende manier.

Bron: MSPoweruser

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters