Microsoft haalt Windows Phone 6.x-diensten offline

Microsoft heeft gisteren in een email naar alle Windows Phone 6.x-gebruikers laten weten dat een tweetal diensten binnenkort offline zal gaan. Vanaf 15 juli is de online Marketplace niet meer beschikbaar en vanaf augustus wordt MyPhone de deur uit gewerkt.

Microsoft MyPhone

Daarmee zet Microsoft de volgende stap in de transitie naar Windows Phone 7, ondanks dat het bedrijf eerst nog beloofde dat Windows Phone 6.x voorlopig naast Windows Phone 7 zou blijven bestaan. Overigens zijn er ook nog gewoon Windows Phone 6.5-toestellen verkrijgbaar, zoals Sony Ericsson’s Aspen. Maar ook dat zal niet lang meer duren en dus heeft Microsoft maar besloten het besturingssysteem langzaam maar zeker de deur uit te werken.

De wijzigingen van nu hebben nog niet heel veel consequenties. De Marketplace voor Windows Phone 6.x blijft gewoon beschikbaar op je telefoon dus software downloaden is nog steeds mogelijk. En een deel van je MyPhone-inhoud wordt naar SkyDrive verplaatst. De rest moet je zelf verplaatsen.

Vanaf 7 augustus kun je niets meer uploaden op de servers van MyPhone en vanaf 6 oktober is de bijbehorende website niet meer beschikbaar. Mocht je dan nog bij je gegevens willen, dan kun je nog tot 5 oktober 2012 bij Microsoft de gegevens opvragen. Na die datum is alles wat met MyPhone te maken heeft offline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters