Microsoft haalt Windows Phone 6.x-diensten offline

Microsoft heeft gisteren in een email naar alle Windows Phone 6.x-gebruikers laten weten dat een tweetal diensten binnenkort offline zal gaan. Vanaf 15 juli is de online Marketplace niet meer beschikbaar en vanaf augustus wordt MyPhone de deur uit gewerkt.

Microsoft MyPhone

Daarmee zet Microsoft de volgende stap in de transitie naar Windows Phone 7, ondanks dat het bedrijf eerst nog beloofde dat Windows Phone 6.x voorlopig naast Windows Phone 7 zou blijven bestaan. Overigens zijn er ook nog gewoon Windows Phone 6.5-toestellen verkrijgbaar, zoals Sony Ericsson’s Aspen. Maar ook dat zal niet lang meer duren en dus heeft Microsoft maar besloten het besturingssysteem langzaam maar zeker de deur uit te werken.

De wijzigingen van nu hebben nog niet heel veel consequenties. De Marketplace voor Windows Phone 6.x blijft gewoon beschikbaar op je telefoon dus software downloaden is nog steeds mogelijk. En een deel van je MyPhone-inhoud wordt naar SkyDrive verplaatst. De rest moet je zelf verplaatsen.

Vanaf 7 augustus kun je niets meer uploaden op de servers van MyPhone en vanaf 6 oktober is de bijbehorende website niet meer beschikbaar. Mocht je dan nog bij je gegevens willen, dan kun je nog tot 5 oktober 2012 bij Microsoft de gegevens opvragen. Na die datum is alles wat met MyPhone te maken heeft offline.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters