'Microsoft heeft in oktober meeste tablets online verkocht in VS'

Geruchten gaan dat Microsoft in de maand oktober van alle tabletfabrikanten de meeste tablets heeft verkocht. Dit gerucht wordt verspreid door WinBeta; zij beweren in verkooprapporten gekeken te hebben.

'Microsoft heeft in oktober meeste tablets online verkocht in VS' online tablet share trending by brand ytd

Volgens mensen van WinBeta heeft Microsoft meer tablets dan Apple verkocht in de maand oktober via het internet bij de Verenigde Staten. De data van verkopen schijnt het personeel gevonden te hebben in een rapport van Ecom Insights: dit is een onafhankelijk analysatiebureau. Van alle fabrikanten zou Microsoft in de maand oktober bovenaan staan. Het marktaandeel van online tabletverkopen was in de maand oktober 45% van alle fabrikanten, aldus WinBeta. De verkoop van Apple’s iPad bedroeg 17% van het totaal.

Wanneer we kijken naar het volledige marktaandeel van alle tabletfabrikanten in de Verenigde Staten dan staat Apple bovenaan met een marktaandeel van 34%. Microsoft staat op de 2de plaats met een aandeel van 17%. Neem in acht dat veel van de bovenstaande informatie niet bevestigd is, maar ‘uitgelekte informatie’ is.

De goede verkopen kunnen moeilijk verklaard worden door laag geprijsde producten. Zo kost de Microsoft Surface Pro 4 tussen de €1000 en €2500. Hoewel iPads relatief gezien dure tablets zijn, zijn ze vaak goedkoper dan de Surface tablets van Microsoft. Het voordeel van Surface tablets is dat ze een volledige versie van Windows draaien. Hierdoor kun je desktopprogramma’s op de tablets installeren. iPads kunnen geen computerprogramma’s draaien maar staan bekend om geoptimaliseerde en goed afgewerkte tabletapplicaties te hebben. Zie voor meer informatie onze iPad Air 2 review.

Bron: WinBeta

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters