'Microsoft heeft moeite Windows Phone 7 aan de man te brengen'

Er zijn al redelijk wat berichten over de verkoop van Windows Phone 7-toestellen naar buiten gekomen. Die waren zowel positief als negatief dus waar de waarheid ligt is een raadsel, maar volgens Chitika ziet het er niet goed uit voor Microsoft.

Chitika iOS vs Android vs WP7

Windows Phone 7 is dan wel positief ontvangen door de pers, waaronder wij zelf, het platform lijkt in de markt heel wat meer moeite te hebben om zichzelf aan de man te brengen. Hoewel de verkooprapporten niet erg eenduidig zijn, zijn er toch wel erg veel negatieve berichten te vinden. Zo ook van advertentiebedrijf Chitika, die 31 miljoen ad-impressies op verschillende besturingssystemen bijhield.

De resultaten zijn niet positief voor Windows Phone 7. Voor elke ad-impressie op een Windows Phone worden 110 ads bekeken via Android en 172 via de iPhone. Daarmee is het marktaandeel van WP7 niet eens één procent van de toestellen die in omloop zijn. Nou is dat niet zo’n probleem omdat het systeem pas heel kort op de markt is, maar het feit dat er geen groei in zit is zorgwekkender.

Je kunt je natuurlijk afvragen hoe betrouwbaar zo’n studie is. Er wordt nergens in het bijbehorende blogbericht vermeldt om wat voor advertenties het gaat en in welke regio’s dat precies is. Het is dus ook de vraag of de groep representatief is voor de totale markt. Misschien adverteert Chitika wel in een aantal iPhone- en/of Android-applicaties en niet in Windows Phone 7-apps, dan is het verschil natuurlijk logisch.

Voordat we echt een uitspraak over het succes van Windows Phone 7 kunnen doen, is het dus zaak om te wachten op bericht van Microsoft zelf. Overigens zijn er in Nederland nog geen Windows Phones tussen de bestverkochte smartphones verschenen, maar dat heeft ook te maken met de geringe ondersteuning door Microsoft in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. pr0phecy -

    Ja duhh, tuurlijk zijn ze nu moeilijk aan de man te brengen. Dit is natuurlijk omdat "de regular man" niet eens weet dat WP7 op de markt is, misschien niet eens weet wat WP7 betekent!Komt omdat Microsoft nog geen reclame maakt voor WP7 in Ned. You know why?
    Het is omdat Microsoft bepaalde WP7 services nog niet heeft draaien hier in Nederland. De toestellen worden alvast verkocht, maar deze zijn alle Engels. En early adopters kunnen alvast hun hart ophalen (net als ik). Pas als Microsoft de services hier heeft draaien (Xbox live, Marketplace, Ned dictionaries enzo) pas dan zul je reclame borden en tv commercials zien. Want heeft iemand ooit een WP7 commercial ergens gezien hier in NEd? I don't think so…
    Pas als er op volle schaal reclame voor WP7 wordt gemaakt, en de term WP7 op TV wordt vermeld, kom daarna met je "cijfers".

  2. Hans -

    Wat verwachten ze dan? Windows Mobile stelde al helemaal niks meer voor behalve voor enkele fanatiekelingen. Waarom zou iedereen nu opeens overstappen op Windows Phone 7. Beetje naïef om te verwachten dat opeens iedereen in de rij zal gaan staan. Er is nogal het één en ander gewijzigd en daar zat Windows Phone een hele tijd niet bij. Van de grond af aan beginnen dus.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters