'Microsoft heeft moeite Windows Phone 7 aan de man te brengen'

Er zijn al redelijk wat berichten over de verkoop van Windows Phone 7-toestellen naar buiten gekomen. Die waren zowel positief als negatief dus waar de waarheid ligt is een raadsel, maar volgens Chitika ziet het er niet goed uit voor Microsoft.

Chitika iOS vs Android vs WP7

Windows Phone 7 is dan wel positief ontvangen door de pers, waaronder wij zelf, het platform lijkt in de markt heel wat meer moeite te hebben om zichzelf aan de man te brengen. Hoewel de verkooprapporten niet erg eenduidig zijn, zijn er toch wel erg veel negatieve berichten te vinden. Zo ook van advertentiebedrijf Chitika, die 31 miljoen ad-impressies op verschillende besturingssystemen bijhield.

De resultaten zijn niet positief voor Windows Phone 7. Voor elke ad-impressie op een Windows Phone worden 110 ads bekeken via Android en 172 via de iPhone. Daarmee is het marktaandeel van WP7 niet eens één procent van de toestellen die in omloop zijn. Nou is dat niet zo’n probleem omdat het systeem pas heel kort op de markt is, maar het feit dat er geen groei in zit is zorgwekkender.

Je kunt je natuurlijk afvragen hoe betrouwbaar zo’n studie is. Er wordt nergens in het bijbehorende blogbericht vermeldt om wat voor advertenties het gaat en in welke regio’s dat precies is. Het is dus ook de vraag of de groep representatief is voor de totale markt. Misschien adverteert Chitika wel in een aantal iPhone- en/of Android-applicaties en niet in Windows Phone 7-apps, dan is het verschil natuurlijk logisch.

Voordat we echt een uitspraak over het succes van Windows Phone 7 kunnen doen, is het dus zaak om te wachten op bericht van Microsoft zelf. Overigens zijn er in Nederland nog geen Windows Phones tussen de bestverkochte smartphones verschenen, maar dat heeft ook te maken met de geringe ondersteuning door Microsoft in ons land.

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters