Microsoft heeft plannen met Silverlight op iPhone en Android

Microsoft wil Silverlight ge├»nstalleerd krijgen op Apple’s iPhone en op telefoons die draaien op Google’s Android. Hiermee hoopt de software gigant meer markt te verkrijgen op de mobiele markt.

Als het de softwaremaker zou lukken om Silverlight inderdaad op beide platformen te krijgen, dan zou dat een flinke troef zijn in de strijd tussen Microsoft en Adobe. Silverlight is immers Microsoft’s antwoord op Flash van Adobe. Gezien het feit dat Apple’s iPhone op dit moment nog geen ondersteuning biedt voor Flash, zou het helemaal ideaal zijn als Silverlight op de iPhone terecht zou komen. Afgelopen maart liet Scott Guthrie, vice president van Microsoft’s Developer Division weten dat Redmond maar wat graag Silverlight op de iPhone wil hebben. Maar een half jaar verder is er nog niet veel gebeurd. Er wordt nog steeds vooral ‘gepraat’. Guthrie heeft dan ook weinig vertrouwen dat het binnenkort daadwerkelijk zal gebeuren: “We hebben veel interesse in een versie van Silverlight voor de iPhone, maar we weten ook dat Apple uiteindelijk de partij is die bepaalt welke software op de iPhone zal draaien.”

Dat verhaal geldt uiteraard niet voor smartphones die draaien op het Android besturingssysteem van Google. Android kent een App Store die te vergelijken is met die van Apple, met als belangrijkste verschil dat de winkel, de Android Market, open is voor iedereen. Het enige dat bedrijven hoeven te doen, is zich registreren, de software uploaden en een beschrijving plaatsen. Vooralsnog praat Microsoft slechts over interesse en is het nog niet duidelijk of en wanneer het bedrijf daadwerkelijk werkt aan de ontwikkeling van een versie voor Android. Ondertussen is er wel hard gewerkt aan een nieuwe versie van Silverlight voor desktops. Microsoft lanceerde deze week versie 2 van de browser plug-in, met talloze nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars.

microsoft_silverlight_c 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters