Microsoft heeft plannen met Silverlight op iPhone en Android

Microsoft wil Silverlight geïnstalleerd krijgen op Apple’s iPhone en op telefoons die draaien op Google’s Android. Hiermee hoopt de software gigant meer markt te verkrijgen op de mobiele markt.

Als het de softwaremaker zou lukken om Silverlight inderdaad op beide platformen te krijgen, dan zou dat een flinke troef zijn in de strijd tussen Microsoft en Adobe. Silverlight is immers Microsoft’s antwoord op Flash van Adobe. Gezien het feit dat Apple’s iPhone op dit moment nog geen ondersteuning biedt voor Flash, zou het helemaal ideaal zijn als Silverlight op de iPhone terecht zou komen. Afgelopen maart liet Scott Guthrie, vice president van Microsoft’s Developer Division weten dat Redmond maar wat graag Silverlight op de iPhone wil hebben. Maar een half jaar verder is er nog niet veel gebeurd. Er wordt nog steeds vooral ‘gepraat’. Guthrie heeft dan ook weinig vertrouwen dat het binnenkort daadwerkelijk zal gebeuren: “We hebben veel interesse in een versie van Silverlight voor de iPhone, maar we weten ook dat Apple uiteindelijk de partij is die bepaalt welke software op de iPhone zal draaien.”

Dat verhaal geldt uiteraard niet voor smartphones die draaien op het Android besturingssysteem van Google. Android kent een App Store die te vergelijken is met die van Apple, met als belangrijkste verschil dat de winkel, de Android Market, open is voor iedereen. Het enige dat bedrijven hoeven te doen, is zich registreren, de software uploaden en een beschrijving plaatsen. Vooralsnog praat Microsoft slechts over interesse en is het nog niet duidelijk of en wanneer het bedrijf daadwerkelijk werkt aan de ontwikkeling van een versie voor Android. Ondertussen is er wel hard gewerkt aan een nieuwe versie van Silverlight voor desktops. Microsoft lanceerde deze week versie 2 van de browser plug-in, met talloze nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars.

microsoft_silverlight_c 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters