Microsoft heft licentiekosten op voor Windows Phone en Windows

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het fabrikanten geen licentiekosten meer in rekening zal brengen voor Windows Phone en Windows. Apparaten met een schermformaat tot 9″ hoeven hierdoor geen extra kosten af te tikken.

De ontwikkelaar, die binnenkort tevens fabrikant zal gaan worden, liet dit tijdens haar eigen Build conferentie los. Dit is een drastische koerswijziging voor Microsoft omdat het voor het eerst is dat de fabrikant haar software gratis weggeeft aan OEM’s zoals HTC, Samsung en Huawei. OEM’s hoeven voortaan geen licentiekosten meer te betalen voor apparaten die op Windows Phone en Windows draaien tot een formaat van 9″. Hierdoor vervalt een aanzienlijk gedeelte van de kosten voor het ontwikkelen en in de markt zetten van de Windows Phone. De verwachting is dat de prijs van Windows Phone-smartphones dan ook het komend jaar aanzienlijk zal gaan dalen.

Microsoft hoopt met deze stap kunstmatig het marktaandeel van Windows Phone en Windows te stimuleren. De fabrikant weet nog niet afdoende marktaandeel af te snoepen van Android en iOS in grote belangrijke regio’s. De stap van Microsoft betekent dat de tablet-markt en de smartphone-markt hiervan sterk kan gaan profiteren. Door het afschaffen van de licentiekosten hoopt Microsoft dat fabrikanten als HTC, Huawei en met namen Samsung aan de haal gaan met Windows Phone en het nu ook daadwerkelijk gaan zien als alternatief voor Android.

De nieuwe regeling gaat in vanaf de nieuwe Windows Phone 8.1 en Windows 8.1-updates. De nieuwigheden in de twee vernieuwde systemen kunnen in de onderstaande video ingezien worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters