Microsoft heft licentiekosten op voor Windows Phone en Windows

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het fabrikanten geen licentiekosten meer in rekening zal brengen voor Windows Phone en Windows. Apparaten met een schermformaat tot 9″ hoeven hierdoor geen extra kosten af te tikken.

De ontwikkelaar, die binnenkort tevens fabrikant zal gaan worden, liet dit tijdens haar eigen Build conferentie los. Dit is een drastische koerswijziging voor Microsoft omdat het voor het eerst is dat de fabrikant haar software gratis weggeeft aan OEM’s zoals HTC, Samsung en Huawei. OEM’s hoeven voortaan geen licentiekosten meer te betalen voor apparaten die op Windows Phone en Windows draaien tot een formaat van 9″. Hierdoor vervalt een aanzienlijk gedeelte van de kosten voor het ontwikkelen en in de markt zetten van de Windows Phone. De verwachting is dat de prijs van Windows Phone-smartphones dan ook het komend jaar aanzienlijk zal gaan dalen.

Microsoft hoopt met deze stap kunstmatig het marktaandeel van Windows Phone en Windows te stimuleren. De fabrikant weet nog niet afdoende marktaandeel af te snoepen van Android en iOS in grote belangrijke regio’s. De stap van Microsoft betekent dat de tablet-markt en de smartphone-markt hiervan sterk kan gaan profiteren. Door het afschaffen van de licentiekosten hoopt Microsoft dat fabrikanten als HTC, Huawei en met namen Samsung aan de haal gaan met Windows Phone en het nu ook daadwerkelijk gaan zien als alternatief voor Android.

De nieuwe regeling gaat in vanaf de nieuwe Windows Phone 8.1 en Windows 8.1-updates. De nieuwigheden in de twee vernieuwde systemen kunnen in de onderstaande video ingezien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters