Microsoft heft licentiekosten op voor Windows Phone en Windows

Microsoft heeft bekend gemaakt dat het fabrikanten geen licentiekosten meer in rekening zal brengen voor Windows Phone en Windows. Apparaten met een schermformaat tot 9″ hoeven hierdoor geen extra kosten af te tikken.

De ontwikkelaar, die binnenkort tevens fabrikant zal gaan worden, liet dit tijdens haar eigen Build conferentie los. Dit is een drastische koerswijziging voor Microsoft omdat het voor het eerst is dat de fabrikant haar software gratis weggeeft aan OEM’s zoals HTC, Samsung en Huawei. OEM’s hoeven voortaan geen licentiekosten meer te betalen voor apparaten die op Windows Phone en Windows draaien tot een formaat van 9″. Hierdoor vervalt een aanzienlijk gedeelte van de kosten voor het ontwikkelen en in de markt zetten van de Windows Phone. De verwachting is dat de prijs van Windows Phone-smartphones dan ook het komend jaar aanzienlijk zal gaan dalen.

Microsoft hoopt met deze stap kunstmatig het marktaandeel van Windows Phone en Windows te stimuleren. De fabrikant weet nog niet afdoende marktaandeel af te snoepen van Android en iOS in grote belangrijke regio’s. De stap van Microsoft betekent dat de tablet-markt en de smartphone-markt hiervan sterk kan gaan profiteren. Door het afschaffen van de licentiekosten hoopt Microsoft dat fabrikanten als HTC, Huawei en met namen Samsung aan de haal gaan met Windows Phone en het nu ook daadwerkelijk gaan zien als alternatief voor Android.

De nieuwe regeling gaat in vanaf de nieuwe Windows Phone 8.1 en Windows 8.1-updates. De nieuwigheden in de twee vernieuwde systemen kunnen in de onderstaande video ingezien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters