Nieuwe apps voor Microsoft’s HoloLens

De HoloLens, Microsofts eigen Augmented Reality bril, heeft er vandaag twee nieuwe applicaties bij. Op Office Blog laat Microsoft weten dat Outlook Mail en Calender nu beschikbaar zijn en op het apparaat geïnstalleerd kunnen worden.

Uiterlijk applicaties

Outlook en Calender op de HoloLens
Outlook en Calender op de HoloLens

De applicaties hebben veel gemeen met degene die we gewend zijn van het reguliere scherm. Op de Office Blog staan verschillende foto’s die een beeld geven van hoe de applicatie op het scherm eruitziet. Echter zijn de foto’s vierkante, terwijl de HoloLens de wereld laat zien in dezelfde ratio als hoe de gebruiker het ziet.

Interactief

De applicaties zijn volgens Microsoft zeer bewegelijk. Beide kunnen aan de zijkant geplaatst worden, waarna ze geactiveerd kunnen worden door ernaar te kijken. Ook kan er interactie met meerdere applicaties tegelijkertijd plaatsvinden. Volgens Microsoft was het een kleine moeite om de apps geschikt te maken. Het apparaat draait immers op Windows 10, daarbij komt dat beide apps universeel zijn.

Apps worden productiever

Microsoft's HoloLens
Microsoft’s HoloLens

Hoewel er nog een lange weg te gaan is voordat de HoloLens sociaal geaccepteerd wordt op kantoor, is Microsoft er naar eigen zeggen hard mee bezig om het apparaat en de software praktischer en bruikbaarder te maken. Waar de focus nu vooral lijkt te liggen op het hele spektakel omtrent het apparaat, zal deze langzaam verschuiven naar de productiviteit.

HoloLens nog niet voor de consument

Het apparaat is vooralsnog enkel verkrijgbaar voor ontwikkelaars en kost 3000 dollar. De software, Windows Holographic, is sinds deze week ook beschikbaar voor andere bedrijven, waardoor zij een eigen variant op het apparaat kunnen ontwikkelen.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters