Microsoft Hololens nu beschikbaar voor consumenten

De Microsoft Hololens is vanaf nu te koop voor consumenten in Amerika en Canada voor 3000 dollars. De augmented realitybril is al sinds maart verkrijgbaar voor ontwikkelaars, maar nu kunnen jij en ik hem ook kopen.

Het is zover

De hype was groot in januari 2015, toen Microsoft voor het eerst naar buiten kwam met de Hololens. De bril heeft zoveel mogelijkheden en brengt het niveau voor interactie met je computer naar the next level. Desondanks wisten we allemaal dat het nog lang zou duren voordat de consument ermee zou kunnen spelen. We zijn nu zo’n anderhalf jaar verder en het is zover, de consument kan een Hololens kopen.

Prijzig

Microsoft laat consumenten in Amerika en Canada de Hololens kopen.hololens Toch heb je een behoorlijke portemonnee nodig om de augmented realitybril van Microsoft te bezitten. Het bedrijf vraagt er 3000 dollars voor, omgerekend is dit zo’n 2683 euro. Het is niet raar dat het zoveel geld kost, de Hololens is de eerste in zijn soort en dat betekend dat er veel onderzoek en investeringsgeld in is gaan zitten.

Microsoft Hololens

De Hololens bestaat uit een hoofdband, een doorzichtig glazen paneel aan de voorkant en ten slotte ontzettend veel camera’s en sensoren. De camera’s en sensoren scannen jouw omgeving en vervolgens kan de bril alles op het glazen paneel projecteren wat jij wilt. In de praktijk zou je dus overal in je kamer een televisiescherm kunnen projecteren of op je tafel minecraft kunnen spelen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Even wachten

De voorbeelden van hierboven lijken natuurlijk erg leuk, maar toch raden wij het nog even af om je geld erin te investeren.a67d3d33-e1e5-4cf7-bf3d-dbe1befc8d8c.0 Er zijn momenteel namelijk nog zeer weinig programma’s en applicaties ontwikkeld voor de Hololens. Ons advies is om nog even te wachten en te zien hoe snel Microsoft en derden het ecosysteem gaan uitbreiden. Daarnaast kan de prijs dan ook nog wat zakken.

Kopen

Stel dat je echt niet kunt wachten en je de Microsoft Hololens wil kopen, dan kan dat. Je hebt ten eerste natuurlijk zo’n 2700 euro nodig, daarnaast heb je een Microsoft account nodig en als laatste moet je een account hebben bij een site als MyUS.com of Borderlinx.com. Het is namelijk een vereiste om een Canadees of Amerikaans adres te hebben om de bril naartoe te sturen, maar deze sites helpen je om het pakketje voor een vergoeding naar Nederland te sturen.

Bron: Microsoft store

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters