'Microsoft houdt met Marketplace geen rekening met de waarde van valuta'

Ontwikkelaars die in Europa of andere continenten dan Noord-Amerika wonen, moeten fors meer betalen om hun applicatie in Windows Market te krijgen. De applicatiewinkel houdt namelijk geen rekening met de waarde van de dollar tegenover de euro, waardoor ontwikkelaars in Europa per saldo meer betalen voor dezelfde dienst.

Windows Mobile Marketplace

Een Duitse ontwikkelaar heeft onlangs iets merkwaardigs opgemerkt bij de nieuwe applicatiewinkel van Microsoft. Hij wilde zich graag aanmelden voor de Marketplace die op 8 oktober wereldwijd live gaat. Het viel hem echter op dat er extra geld van zijn creditcard was afgeschreven. Zoals het er nu naar uitziet heeft hij 86,25 euro betaald voor zijn aanmelding terwijl Amerikanen slechts 99 dollar hoeven te betalen. Omgerekend moeten Europeanen nu 125 dollar betalen, wat uiteraard voor scheve blikken zorgt richting het beleid van de producent. De ontwikkelaar had zijn applicatie ook voor andere continenten aangemeld en daarvoor is 10 euro in rekening gebracht. Maar Amerikanen wordt 10 dollar in rekening gebracht en dat is bijna een kwart goedkoper.

Het is nog niet bekend hoe de producent de kosten van applicaties gaat doorberekenen op andere continenten. Andere applicatiewinkels houden namelijk rekening met de waarde van verschillende valuta’s en herberekenen de kosten voor elk continent. De hoop is uiteraard dat Microsoft ook dat beleid zal adopteren. Dat zal na 8 oktober moeten blijken.

Bron: MS Mobiles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters