'Microsoft houdt met Marketplace geen rekening met de waarde van valuta'

Ontwikkelaars die in Europa of andere continenten dan Noord-Amerika wonen, moeten fors meer betalen om hun applicatie in Windows Market te krijgen. De applicatiewinkel houdt namelijk geen rekening met de waarde van de dollar tegenover de euro, waardoor ontwikkelaars in Europa per saldo meer betalen voor dezelfde dienst.

Windows Mobile Marketplace

Een Duitse ontwikkelaar heeft onlangs iets merkwaardigs opgemerkt bij de nieuwe applicatiewinkel van Microsoft. Hij wilde zich graag aanmelden voor de Marketplace die op 8 oktober wereldwijd live gaat. Het viel hem echter op dat er extra geld van zijn creditcard was afgeschreven. Zoals het er nu naar uitziet heeft hij 86,25 euro betaald voor zijn aanmelding terwijl Amerikanen slechts 99 dollar hoeven te betalen. Omgerekend moeten Europeanen nu 125 dollar betalen, wat uiteraard voor scheve blikken zorgt richting het beleid van de producent. De ontwikkelaar had zijn applicatie ook voor andere continenten aangemeld en daarvoor is 10 euro in rekening gebracht. Maar Amerikanen wordt 10 dollar in rekening gebracht en dat is bijna een kwart goedkoper.

Het is nog niet bekend hoe de producent de kosten van applicaties gaat doorberekenen op andere continenten. Andere applicatiewinkels houden namelijk rekening met de waarde van verschillende valuta’s en herberekenen de kosten voor elk continent. De hoop is uiteraard dat Microsoft ook dat beleid zal adopteren. Dat zal na 8 oktober moeten blijken.

Bron: MS Mobiles

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters