Microsoft: 'In toekomst geen drie Windowsversies meer'

Microsoft gaat in de toekomst zijn drie platformen Windows, Windows RT en Windows Phone integreren tot minder dan drie besturingsssystemen. Dat zei vice-president Julie Larson-Green van Microsoft in een interview.

Windows Phone Store haalt negen miljoen transacties per dag microsoft

Nu heeft Microsoft nog drie ijzers in het vuur voor alle soorten apparaten: pc-besturingssysteem Windows 8.1, Windows RT 8.1 (vooral voor tablets bestemd) en Windows Phone 8. Dat worden er in de toekomst dus minder, en misschien wel één OS voor alle apparaten.

Larson-Green zei er het volgende over: “We hebben het Windows Phone OS. We hebben Windows RT en we hebben de volledige Windows-versie. We zullen er geen drie houden. We denken dat er in de toekomst een meer mobiel besturingssysteem is, dat goed kan omgaan met de risico’s voor accuduur en beveiligingsvraagstukken. Maar dat gaat wel ten koste van flexibiliteit. We geloven in die visie en richting en we gaan daarop voort.”

Er zijn al wat stappen gezet in de richting van integratie van de drie huidige Windowsversies. Zo zijn de accounts voor toegang tot de appstores voor Windows en Windows Phone voor software-ontwikkelaars al samengevoegd. Daarmee probeert Microsoft de ontwikkelaars zo ver te krijgen dat ze niet alleen software maken voor Windows, maar ook voor Windows Phone.

Qua hardware onthulde Larson-Green dat er volgend jaar meer producten zullen worden uitgebracht door Microsoft, maar wat precies zei ze niet.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters