Hoe Microsoft Android gebruikt als Windows Phone-vervanger

Hoewel Microsoft op de desktop floreert, weten we dat het bedrijf want minder handige keuzes heeft gemaakt in de mobiele wereld. Het gevolg is dat het eigen mobiele besturingssysteem nu meer dood dan levend is en Microsoft lijkt iOS en in grotere mate Android te gebruiken als een soort reddingsboot.

Microsoft volop aanwezig op iOS en Android

Veel Windows Phone gebruikers zijn al overgestapt naar iOS en Android en het ziet ernaar uit dat er nog veel zullen volgen. En wat doe je als mensen het systeem van de concurrent preferen? Jezelf zo goed mogelijk proberen te integreren in dat andere systeem en je aanwezigheid kenbaar maken. Dat lijkt precies te zijn wat het Windows bedrijf doet, zodat gebruikers nog steeds een soort Windows Phone ervaring krijgen, maar dan op iOS en Android.

Windows Phone

Windows Phone ervaring op Android

Voornamelijk Android is hier natuurlijk handig voor, aangezien het besturingssysteem ontwikkelaars wat meer vrijheid geeft. Met Microsoft Launcher is het bijvoorbeeld makkelijk om de look en feel van Windows op je Android toestel te kopiëren. Daarnaast is het in Android mogelijk om makkelijk zelf je standaard applicaties in te stellen, zodat je deze helemaal kunt vervangen met de Microsoft varianten waar je aan gewend bent als voormalige Windows Phone gebruiker.

Microsoft Windows Launcher

Naadloze ervaring tussen mobiel en desktop

Naast het feit dat Google Play vol zit met Windows apps, zoals de Office Suite, zorgt Microsoft er ook voor dat je zo naadloos mogelijk de applicaties kunt gebruiken in combinatie met je desktop computer. Zo kun je bijvoorbeeld aan het browsen zijn op je smartphone en bedenken dat je eigenlijk toch liever op je laptop verder gaat. Door simpelweg op een icoon te clicken springt je pagina naar je computer en kun je in het groot verder gaan. Ook kun je foto’s maken op je smartphone en openen op je PC. In de toekomst zal het met Cloud Clipboard zelfs mogelijk zijn om iets op één apparaat te kopieëren en te plakken in het andere apparaat.

Windows Launcher

Het is een slimme zet van Microsoft om de mobiele Windows ervaring te laten voortbestaan. If you can’t beat them, join them… and then beat them.

Via: Windows Central

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters