Hoe Microsoft Android gebruikt als Windows Phone-vervanger

Hoewel Microsoft op de desktop floreert, weten we dat het bedrijf want minder handige keuzes heeft gemaakt in de mobiele wereld. Het gevolg is dat het eigen mobiele besturingssysteem nu meer dood dan levend is en Microsoft lijkt iOS en in grotere mate Android te gebruiken als een soort reddingsboot.

Microsoft volop aanwezig op iOS en Android

Veel Windows Phone gebruikers zijn al overgestapt naar iOS en Android en het ziet ernaar uit dat er nog veel zullen volgen. En wat doe je als mensen het systeem van de concurrent preferen? Jezelf zo goed mogelijk proberen te integreren in dat andere systeem en je aanwezigheid kenbaar maken. Dat lijkt precies te zijn wat het Windows bedrijf doet, zodat gebruikers nog steeds een soort Windows Phone ervaring krijgen, maar dan op iOS en Android.

Windows Phone

Windows Phone ervaring op Android

Voornamelijk Android is hier natuurlijk handig voor, aangezien het besturingssysteem ontwikkelaars wat meer vrijheid geeft. Met Microsoft Launcher is het bijvoorbeeld makkelijk om de look en feel van Windows op je Android toestel te kopiëren. Daarnaast is het in Android mogelijk om makkelijk zelf je standaard applicaties in te stellen, zodat je deze helemaal kunt vervangen met de Microsoft varianten waar je aan gewend bent als voormalige Windows Phone gebruiker.

Microsoft Windows Launcher

Naadloze ervaring tussen mobiel en desktop

Naast het feit dat Google Play vol zit met Windows apps, zoals de Office Suite, zorgt Microsoft er ook voor dat je zo naadloos mogelijk de applicaties kunt gebruiken in combinatie met je desktop computer. Zo kun je bijvoorbeeld aan het browsen zijn op je smartphone en bedenken dat je eigenlijk toch liever op je laptop verder gaat. Door simpelweg op een icoon te clicken springt je pagina naar je computer en kun je in het groot verder gaan. Ook kun je foto’s maken op je smartphone en openen op je PC. In de toekomst zal het met Cloud Clipboard zelfs mogelijk zijn om iets op één apparaat te kopieëren en te plakken in het andere apparaat.

Windows Launcher

Het is een slimme zet van Microsoft om de mobiele Windows ervaring te laten voortbestaan. If you can’t beat them, join them… and then beat them.

Via: Windows Central

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jorrit -

    Sorry , maar dit vind ik nogal een karig stukje. Dit is effe snel een vertaal slag doen van Windows Central. Beetje gevoel van clickbait met dit stukje.

    Wat is julie eigen onderzoek, hebben jullie de launcher zelf geinstalleerd en de
    verschillende Microsoft apps zelf getest op functionaliteit. En hebben jullie een vergelijking gedaan tussen de verschillende platformen en wat zijn dan de verschillen?

    Zelf heb ik een Windows phone en ik ben nog steeds in dubio of ik nou naar IOS zal gaan of naar Android. Ik ben wel fan van de verschillende apps van Microsoft en zijn te gebruiken op beide platformen alleen Apple is te duur en Android heeft een privacy dingetje.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters